Digital Power koopt Adversitement en groeit naar 120 professionals

03 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Digital Power, een advies- en interimbureau gespecialiseerd in data consultancy vraagstukken, heeft het in Uden gevestigde Adversitement overgenomen.

De deal is opmerkelijk te noemen omdat Digital Power zeven jaar geleden nog het levenslicht zag als dochteronderneming van Adversitement. Na jaren van groei koos het data consultancybureau voor een management buyout, waarna het onafhankelijk verder ging in de markt. 

Onder leiding van een nieuw management werd de groei versneld. Zo telde Digital Power begin dit jaar circa 70 consultants en technologie-experts, en na het inlijven van de kleinere branchegenoot Maneros en machine learning-specialist Cubonacci in 2019 groeide het personeelsbestand verder. 

Digital Power koopt Adversitement en groeit naar 120 professionals

Met de overname van Adversitement groeit het team naar zo’n 120 dataspecialisten en wordt Digital Power volgens topman René de Boer één van de grootste spelers op het gebied van data in ons land. “Digital Power heeft als missie de datapartner te zijn. Schaalgrootte is hier een belangrijke voorwaarde voor. Met de toevoeging van de dataspecialisten van Adversitement kan niemand meer om ons heen.”

De Boer geeft aan dat terwijl de twee organisaties in 2016 ieder hun eigen weg gingen, ze veelal voor dezelfde klanten bleven werken: “We kwamen elkaar de afgelopen jaren vaak tegen bij ASML, Consumentenbond, KWF, Philips en Univé.” Deze overlap in opdrachten zorgt ervoor dat het klantenbestand van Digital Power en Adversitement “perfect bij elkaar aansluiten,” aldus De Boer. 

Overige klanten waar Digital Power voor werkt zijn onder meer APG, Aegon, ABN AMRO, Essent, Eneco, DTG, Hema, Holland Casino, Malmberg, Vodafone en Ziggo. 

Als onderdeel van de integratie zal het merk Adversitement opgaan in Digital Power. De twee dochterlabels van Adversitement – Datastreams (een platform voor data sharing) en Actuals (een robotic audit van financiële transacties) – behouden hun naam. 

De Boer voorziet een soepele integratie omdat er naast de grote overlap aan klanten en kennis, ook sprake is van een vergelijkbare cultuur.