Gwynt haalt Joost Aarts en Michel Beckers aan boord

14 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gwynt heeft twee doorgewinterde professionals aan de gelederen toegevoegd: Joost Aarts en Michel Beckers zijn beide gestart als Senior Business Associate. Aarts brengt jarenlange ervaring uit de FMCG-sector met zich mee, Beckers verdiende zijn sporen hoofdzakelijk in de financiële sector.

Joost Aarts keert met zijn start bij het adviesbureau voor familiebedrijven terug in de branche die hij 12 jaar geleden verliet: hij werkte van 2006 tot 2009 als consultant Supply Chain en Procurement voor Capgemini. Daarna stapte hij over naar Heineken, wat het startschot was voor zijn tijd in de FMCG-branche.

“Ik heb me altijd gericht op meerdere facetten binnen commercie”, vertelt Aarts. “Om te beginnen binnen procurement – eerst als consultant bij Capgemini en vervolgens als global category buyer marketing bij Heineken Global Procurement. Daarna ondersteunde ik bij Heineken International de wereldwijde uitrol van cider als business development manager, met een focus op Azië en Europa.”

Joost Aarts en Michel Beckers - Gwynt

Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar Heinekens frisdrankendochter Vrumona – bekend van merken als Crystal Clear, SiSi, Royal Club en Sourcy. “In mijn laatste rol daar was ik als Account Director verantwoordelijk voor Jumbo.”

Zijn terugkeer naar de adviesbranche is vooral ingegeven door zijn verlangen naar meer ondernemerschap – “de drive, ambitie en energie om uitdagingen binnen het bedrijf aan te gaan, kansen zien in de markt en met elkaar hier vol overtuiging mee aan het werk te gaan”, licht hij toe. “Deze spirit heb ik absoluut teruggevonden bij Gwynt. En niet alleen binnen ons bedrijf maar juist ook bij onze klanten.”

“Mijn drive is om bedrijven te helpen met deze uitdagingen door onze kennis en ervaring in te zetten om hen die volgende stap te laten zetten”, voegt hij toe. “Startend met écht goed te begrijpen wat die uitdagingen zijn, om vervolgens met de juiste oplossing te komen om een doorbraak te realiseren.”

“Gwynt is daarbij wat mij betreft een uitzondering in de markt omdat we ons juist richten op het realiseren van die doorbraak. Want een theoretische oplossing is nutteloos als je niet in staat bent om deze samen met de organisatie tot stand te brengen.”

Een maand na Aarts is ook Michel Beckers gestart bij Gwynt. Beckers werkte de afgelopen decennia in diverse managementfuncties binnen de financiële (zakelijke) dienstverlening, voornamelijk bij Van Lanschot Kempen. De laatste vier jaar was hij actief als commercieel directeur bij CSI Service, een familiebedrijf dat landelijk medische hulpmiddelen levert.

Beckers brengt dus al de nodige familiebedrijven-ervaring mee naar Gwynt. “Mijn expertise ligt op het gebied van strategie, sales & marketing en corporate finance”, vertelt hij. “Daarbij ben ik altijd op zoek naar aansluiting bij de specifieke normen en waarden van de familie achter de onderneming.”

Net als Aarts heeft Beckers heel bewust gekozen voor Gwynt. “Mijn grootste drijfveer is werken met en voor familiebedrijven op een pragmatische, resultaatgerichte manier. Bij Gwynt zie ik dat terug – zij helpen ondernemingen bij het realiseren van een doorbraak en doen dit met inhoudelijke kennis, maar ook met veranderkracht. Zo kan samen met de ondernemer het vooraf gestelde doel bereikt worden zonder daarbij de langetermijnfocus uit het oog te verliezen.”

Inmiddels is Beckers gestart op zijn eerste klus “Ik heb erg veel zin om mijn kennis en ervaring op het gebied van finance, commercie en familiebedrijven in te zetten voor de groei en ontwikkeling van Gwynt. Ik ben blij met mijn eerste opdracht als interim CFO bij een fashion retailer.”