Velox brengt tweede editie uit van magazine

13 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Velox heeft de tweede editie uitgebracht van zijn magazine voor professionals en opdrachtgevers in de bouw en installatietechniek.

Het projectbureau lanceerde Velox Magazine aan het begin van dit jaar vanuit de doelstelling om relaties op de hoogte te houden van trends en ontwikkelingen, en om professionals een inkijkje te geven in een selectie van de vele projecten die Velox uitvoert bij zijn opdrachtgevers. 

De tweede editie van het vakblad – “voor én door collega’s en klanten” – staat boordevol inspiratie, waaronder gesprekken met kopstukken uit de sector. Een van de geïnterviewden is Coen van Oostrom, die met zijn technologiebedrijf EDGE duurzame gebouwen vol sensoren ontwikkelt. Hij is de projectontwikkelaar achter toonaangevende gebouwen als De Rotterdam en Valley. 

Velox brengt tweede editie uit van magazine

Van Oostrom gaat uitgebreid in op de almaar belangrijkere rol die technologie speelt in het neerzetten van een state-of-the-art gebouw, inclusief passende dienstverlening aan huurders. Daarbij wijst hij ook op de ingrijpende veranderingen die deze nieuwe manier van bouwen teweegbrengt binnen de sector.

“Wil je het echt allemaal gaan meten in een gebouw, dan moet de hele keten digitaal gaan werken: de architect, de ontwikkelaar en de bouwer. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde businessmodellen niet meer werken.” 

Een andere expert die aan het woord komt is aannemer Jaco Duijst van Bosman Bedrijven. Dit bedrijf leverde de technische installaties aan het innovatieve hoofdkantoor van Deloitte aan de Amsterdamse Zuidas. Hij legt uit hoe de installaties voor luchtbehandeling, zonnepanelen en nog veel meer (zelfs vleermuiskastjes) The Edge hebben geholpen ’s werelds meest duurzame gebouw te worden. 

Daarnaast bevat deze tweede editie de ‘Velox Future Five’, waarin arbeidsmarktstrateeg Wim Davidse vijf voorspellingen deelt over de arbeidsmarkt. Overige thema’s die aan bod komen in het magazine zijn onder meer innovatie in de bouw, energietransitie, personeelstekort en slim bouwen – “onderwerpen waar we graag aan bijdragen”, vertelt Velox-oprichter en -directeur Kisito Zonneveld, die recent is genomineerd voor de EY emerging entrepreneur of the year award 2021. 

“Samen dragen we de verantwoordelijkheid om de kennis die we opdoen met elkaar te delen”, voegt hij toe. Verschillende collega’s van Velox delen in dit kader hun ervaringen en visies op deze thema’s en vertellen over de bouwprojecten waarop ze werken, zoals de Schiphol A-pier, het nieuwe RIVM-gebouw en de gebiedsontwikkeling in Amsterdam-Noord (Overhoeks).