MLC gaat internationaal met kantoor in Hongkong

24 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MLC, een 30-koppig Nederlands adviesbureau, slaat zijn vleugels internationaal uit met de oprichting van een kantoor in Hongkong. 

Het nieuwe kantoor is het eerste internationale kantoor voor het adviesbureau en bouwt voort op zijn groeiende klantenbestand en trackrecord in de regio. MLC werd opgericht in 1986 en is gespecialiseerd in customer excellence- en operational excellence-transformaties, met uitgebreide expertise in procesmanagement en digitalisering. 

In een reactie op de uitbreiding naar Azië geeft co-managing partner Robin Zwijnenberg aan: “De afgelopen jaren heeft MLC een aantal mooie projecten in Azië uitgevoerd in verschillende sectoren. Om onze klanten in dit werelddeel goed te kunnen bedienen en onze business verder uit te bouwen hebben we besloten om een vestiging te openen in Hongkong.”

MLC gaat internationaal met kantoor in Hong Kong

De eerste projecten van MLC in Azië hadden vooral betrekking op de financial services-sector – een van MLC’s focusgebieden naast retail, industrie, overheid en woningcorporaties. “De Aziatische financial services-markt is erg dynamisch en er zijn verschillende bewegingen gaande die grote invloed hebben op de markt. Dit biedt ons kansen om klanten te ondersteunen in hun digitale change-ambities”, zegt Martijn Tolsma, de andere co-managing partner van MLC.

Voorbeelden van transformaties waar MLC een steentje aan denkt te kunnen bijdragen zijn onder meer het helpen van organisaties bij het opschroeven van hun customer experience, het vergroten van transparantie en beheersing van risico’s en het en het efficiënter maken van de bedrijfsvoering.

MLC zet ook in op gezamenlijke projecten met Software AG, een leverancier van onder meer de business process management-software ARIS. “We hebben de afgelopen jaren zowel in Nederland als in Azië mooie projecten samen met Software AG uitgevoerd”, laat Zwijnenberg weten. “Onze kracht zit in het vertalen van businessvraagstukken naar de best sluitende oplossing in het ARIS-systeem. En we hebben uitgebreide implementatie-ervaring.”

“Samen met Software AG zien we veel kansen om met elkaar op te trekken in projecten en om nieuwe opdrachten binnen te halen”, vult Tolsma aan. 

Om de nieuwe vestiging in Hongkong goed op te zetten is MLC een samenwerking aangegaan met Xian Huang. Hij woont en werkt sinds 2012 in Hongkong en is een expert op het gebied van financiële dienstverlening. Hij was eerder betrokken bij verschillende digitale transformatieprogramma’s bij top 10-banken. Hij heeft de opdracht gekregen om MLC op te zetten, klanten voor het bureau te winnen en een lokaal team op te bouwen.