GalanNXT maakt coaching toegankelijk voor jonge professionals

24 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GalanNXT heeft een nieuwe dienst ontwikkeld: NXT coaching. Hiermee wil GalanNXT coaching laagdrempelig maken voor young professionals.

De coronacrisis heeft onze samenleving versneld gedigitaliseerd. Dit heeft ook een impact gehad op de manier waarop professionals werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Volgens GalanNXT – een label van adviesbureau Galan Groep dat jonge adviseurs aantrekt en helpt bij hun verdere ontwikkeling – heeft corona ertoe geleid dat mensen minder tijd zijn gaan besteden aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tal van leergangen en cursussen konden als gevolg van de coronamaatregelen immers geen doorgang vinden. “En dat is zonde”, aldus GalanNXT. Inspelend op de ontwikkelingen, en met als doel coaching en persoonlijke ontwikkeling toegankelijker te maken voor jonge talenten, besloot GalanNXT het concept NXT Coaching op te zetten.

GalanNXT van start met NXT coaching

“We merken dat er behoefte is om soms even uit te zoomen en stil te staan bij jezelf, om lastige situaties in je werk te bespreken of om twijfels over je volgende stap met iemand te delen.” Young professionals denken dan niet vaak aan coaching, maar daar wil GalanNXT verandering in brengen. 

Uitdaging

Waar onder jonge talenten nog weleens het misverstand bestaat dat coaching ‘suf’ is, of alleen relevant als je rondloopt met een groot probleem, typeert GalanNXT zijn coachingaanbod juist als “uitdagend”. “Je gaat uitdagingen aan vanuit je kracht en je leert jezelf beter kennen, waardoor je snel stappen maakt.” 

GalanNXT licht toe: “Veel jonge professionals zitten met vragen en dilemma’s als het gaat om hun persoonlijke ontwikkeling, dilemma’s die onze coaches uit de eerste hand herkennen.” Te denken valt aan vragen rondom persoonlijke groei en leiderschap, samenwerking en communicatie op de werkvloer, loopbaanontwikkeling of het zorgen voor een goede werk-privébalans.

Vier GalanNXT-adviseurs hebben voor NXT Coaching hun krachten gebundeld: Jessica van der Plas, Marten ten Kleij, Tim van der Meij en Eva Smeele. Alle vier hebben zij in het verleden coaching gehad, hebben op dit moment een coach, of hebben in het verleden anderen gecoacht.

“Ik ben bewuster gaan werken aan mijn persoonlijke doelen en de manier waarop ik denk en werk”, vertelt Jessica. Eva vult aan: “Met een coach sta ik stil bij wat ik zelf wil creëren en waar ik voldoening uithaal als ik te veel in het ‘lijstjes afwerken’ schiet.”

De vier coaches geloven in een aanpak die toegankelijk en actiegericht is, waarbij wordt gefocust op het versterken van de persoonlijke kracht van de young professional. “Bij elke sessie staan we stil bij je persoonlijke leervraag, de impact die je zou willen hebben, en reflectie: hoe gaat het nu en wat zou je helpen? Daarnaast bedenk en start je met concrete acties om direct aan de slag te gaan.”

GalanNXT

GalanNXT richt zich net als de rest van de Galan Groep op organisatieadvies, managementontwikkeling en transitiemanagement, met een focus op de (semi-)publieke sector. Het label koppelt dit aan zijn tweejarig ontwikkelprogramma, dat zich niet richt op starters, maar juist op professionals die toe zijn aan hun tweede of derde carrièrestap.