Peter Teunisse versterkt Openbaar Bestuur-tak van Berenschot

11 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na bijna een kwart eeuw PwC gaat Peter Teunisse verder als zelfstandig adviseur. Vanuit zijn eigen onderneming TeunisseAdvies verbindt hij zich als geassocieerd consultant aan de adviesgroep Openbaar Bestuur van Berenschot.

In samenwerking met Berenschot gaat Teunisse zich richten op het transformeren van het openbaar bestuur. Daarbij kan hij putten uit zijn vele jaren ervaring bij PwC, waar hij zowel op nationaal als internationaal niveau heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de publieke sector. Dit deed hij als adviseur, senior director en lid van het internationale PwC-kernteam voor Local and Regional Government.

Na ruim 23 jaar besloot hij onlangs de dynamiek van een grote organisatie achter zich te laten en zich als zelfstandige te focussen op zijn passie: projecten met maatschappelijke impact.

“Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik een teamplayer ben”, vertelt Teunisse. “En wil je vooruitgaan dan heb je collega’s met meerdere disciplines nodig.” In zijn “zoektocht naar die balans” kwam hij in contact met Roeland Stolk en Frederik van Dalfsen, respectievelijk managing director en teamlead bij Berenschots Openbaar Bestuur-adviesgroep.

Peter Teunisse, Associate Consultant, Berenschot

“De passie waaide direct over toen ik met die ambitieuze gasten sprak!”, geeft Teunisse aan. “Berenschot heeft de chemie die ik zocht. Vanuit een positie als zelfstandig adviseur en ondernemer zal ik als geassocieerd consultant verbonden zijn aan Berenschot. Ik hoop mijn rol als verbinder te kunnen inzetten om met een multidisciplinaire aanpak samen met de collega’s van Berenschot impactvolle maatschappelijke transformaties te gaan waarmaken.”

De adviesgroep Openbaar Bestuur richt zich op het analyseren en realiseren van maatschappelijke opgaven. Daartoe koppelt Berenschot bestuurskundigen aan financials, data-analisten, technologiespecialisten, organisatieadviseurs, juristen en domeinexperts. Vanuit deze multidisciplinaire aanpak worden verbeteringen gerealiseerd op gebieden als veiligheid, energietransitie en het sociaal domein.

“De groep is als kool gegroeid in de afgelopen jaren”, geeft Stolk aan. “We zijn inmiddels met 80 mensen binnen het totaal van 350 van Berenschot. Dat hebben we grotendeels gedaan met zelf opgeleide jonge talenten. Door de samenwerking met Peter bekrachtigen we onze ambitie om met de Openbaar Bestuur-groep verder te bouwen aan de meest complexe en veeleisende vraagstukken in de publieke consultancy. Om de top te bereiken, moet je topspelers aan je verbinden.”

“De komst van Peter dwingt ons om als club weer een stap te zetten”, vult Van Dalfsen aan. “Al die jonge mensen brengen energie, dynamiek en creativiteit, maar dat kent ook uitdagingen in groei en consolidatie. Peters ervaring en netwerk brengen stabiliteit en kwaliteit in een sterk groeiend team. Zowel onze klanten als onze collega’s gaan daarvan profiteren.”