Werken bij Berenschot? Vijf consultants delen hun ervaringen

04 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met ongeveer 350 medewerkers is Berenschot een van grootste organisatieadviesbureaus van Nederlandse bodem. Al meer dan tachtig jaar adviseert het bureau opdrachtgevers in de publieke en private sector bij complexe vraagstukken en ondersteunt het bij de realisatie van praktische oplossingen en concrete resultaten. 

Bij Berenschot zijn ze altijd op zoek naar gedreven collega’s om één van de adviesgroepen te versterken. Maar hoe is het om bij Berenschot te werken? In onderstaande video’s vertellen vijf consultants over hun projecten en verantwoordelijkheden, en wat ze het leukste vinden aan werken bij het consultancykantoor. 

Floris Bannink, managing director binnen het openbaar bestuur: 

Wat ik het leukste vind aan werken bij Berenschot?
“Berenschot is een platte organisatie. Dat betekent dat je samen met je team kijkt waar je de meeste impact wil maken. We werken aan opdrachten die we zelf kiezen en zelf belangrijk vinden.”

Simon Heesbeen, adviseur binnen de zorg: 

Wat ik het leukste vind aan werken bij Berenschot?
“Onafhankelijkheid en integer zijn kernwaarden bij Berenschot. We helpen organisaties om zich te ontwikkelen maar kijken ook kritisch naar onszelf. Bijvoorbeeld thema’s als diversiteit en inclusiviteit staan bij ons hoog in het vaandel.” 

Dieneke Mooiman, adviseur binnen de duurzame mobiliteit: 

Wat ik het leukste vind aan werken bij Berenschot?
“Voor mij is Berenschot een organisatie met vakidioten. De mensen zijn heel gedreven, en collega’s staan altijd voor elkaar klaar. Daarbij is Berenschot een heel maatschappelijk betrokken bedrijf.”

Sofie Dreef, adviseur binnen het openbaar bestuur:

Wat ik het leukste vind aan werken bij Berenschot?
“Bij Berenschot werk ik tegelijk aan veel verschillende opdrachten en kom ik bij verschillende soorten klanten over de vloer. En, hier kan ik samenwerken met energieke en slimme mensen aan projecten waarmee we echt het verschil kunnen maken.” 

Wouter Verbeek, adviseur op het gebied van toekomstbestendig werken: 

Wat ik het leukste vind aan werken bij Berenschot?
“Het leuke aan Berenschot is dat je als technicus ontzettend kan bijdragen aan allerlei verschillende projecten met enorme impact op het gebied van mens, maatschappij en milieu.”