YNNO wordt partner van kennisplatform Smart WorkPlace

09 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Utrechts adviesbureau YNNO is partner geworden van Smart WorkPlace, een kennisplatform gericht op de ontwikkeling van toekomstbestendige werkomgevingen.

De wereld van werkplekken is voortdurend aan grote verandering onderhevig. Voor de coronapandemie speelden al diverse trends zoals digitalisering, duurzaamheid, welzijn van de medewerkers en nieuwe vormen van faciliteiten, maar de coronacrisis heeft de markt verder op zijn grondvesten doen schudden. Eén ding lijkt zeker: in het nieuwe normaal zal werkplekmanagement geheel anders worden ingericht dan voor de crisis.

Smart WorkPlace werd in 2017 opgericht door een groep founding partners met als doel om de verschillende disciplines die workplace management mogelijk maken – denk aan human resources, informatietechnologie, mobiliteit, vastgoed en facility management – samen te brengen op één plek. Het platform deelt kennis over markttrends, projecten, de nieuwste oplossingen en tools, en meer.

Nick Lettink, Adviseur, YNNO

Met de toetreding van YNNO telt het platform vandaag de dag 54 partners. Een aantal van deze zijn afkomstig uit de advieswereld, waaronder TwynstraGudde, JLL en RoyalHaskoningDHV (founding partners), en AT Osborne, Brink Management & Advies en Republiq.

Hét bureau voor nieuwe manier van werken

YNNO positioneert zich in de markt als hét adviesbureau voor de nieuwe manier van werken. Het bureau heeft een lange staat van dienst als het gaat om het helpen van corporates en overheidsinstellingen met de transitie naar nieuwe manieren van huisvesting en werken. “Bij YNNO werken superspecialisten op het gebied van nieuwe manieren van werken”, stelt Nick Lettink, adviseur bij YNNO.

“Wij kennen ons vak inmiddels al 20 jaar en lopen voor de markt uit door nieuwe kennis op te doen, in de praktijk te testen en door te ontwikkelen tot succesvolle concepten. Zo deden wij in 2014 al prijswinnend onderzoek naar de inzet van ‘community spaces’, publiceerden wij in 2018 onze visie op de toekomstige manier van werken waarna we inmiddels kunnen concluderen dat Covid-19 met name gezien kan worden als een versneller van ontwikkelingen die al eerder zijn ingezet.”

“Op dit moment helpen wij een groot aantal organisaties in de realisatie van een manier van werken tijdens en ‘na’ Covid-19. Dit doen wij vanuit een integrale visie op werk en de werkomgeving”, voegt Lettink toe.

Door aansluiting te zoeken bij gelijkgezinde collega’s verbonden aan Smart WorkPlace, hoopt YNNO volgens Lettink kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen met verschillende bedrijven binnen de markt. “Binnen YNNO is kennisdelen een belangrijk onderdeel van ons werk. Zowel met onze collega’s, klanten als met gelijkgestemden in ons vakgebied.”