Ricardo Copier start als organisatieadviseur bij GalanNXT

17 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GalanNXT heeft sinds begin deze maand een nieuwe organisatieadviseur binnen de gelederen: Ricardo Copier. “Hoewel we nog steeds veelal op afstand werken voelde het als een heel warm welkom.”

Ricardo Copier brengt jarenlange ervaring als adviseur en ondernemer mee naar het dochteronderdeel van de Galan Groep. Na afronding van zijn master ging hij aan de slag bij Jonge Honden, een Utrechts bedrijf dat jonge professionals levert aan bedrijven en (semi-)publieke organisaties.

Als ‘jonge hond’ werkte Copier in de rol van projectleider en procesbegeleider aan complexe opgaven en verandertrajecten binnen de publieke sector. Na een poosje als adviseur gewerkt te hebben maakte hij de stap naar mede-eigenaar. “Als mede-eigenaar waren er 5 tot 10 andere jonge honden bij mij in dienst”, vertelt Copier. 

Ricardo Copier, Organisatieaviseur, GalanNXT

Copier was verantwoordelijk voor hun persoonlijke ontwikkeling en de omzet bij opdrachtgevers. “Het begeleiden van de mensen die bij mij in dienst waren gaf me de afgelopen jaren ontzettend veel energie.”

Rond de jaarwisseling besloot hij (samen met mede-eigenaar Marte Rozendaal) om het stokje over te dragen aan nieuwe aandeelhouders. Dit proces is inmiddels afgerond: “Het afscheid bij Jonge Honden voelt heel natuurlijk aan en ben ik helemaal klaar voor mijn nieuwe uitdaging.”

Deze heeft hij gevonden bij GalanNXT, waar hij als adviseur opdrachtgevers zal ondersteunen bij maatschappelijke adviesvraagstukken. Daarnaast gaat hij zijn ondernemende blik en ervaring binnen een zelforganiserend adviesbureau inzetten om de interne organisatie te helpen professionaliseren. 

“GalanNXT staat op een heel interessant punt in haar ontwikkeling. De eerste groep NXT’ers heeft het opleidingsprogramma afgerond en daarmee komt de overstap naar de Galan Groep in zicht. Dat roept vragen op over de koers en inrichting van de organisatie”, vertelt Copier. “Ik denk dat ik met mijn ervaring een frisse blik kan bieden op deze fase. En niet te vergeten: ik steek graag mijn handen uit de mouwen om samen met de andere NXT’ers te bouwen aan de toekomst.” 

“Binnen GalanNXT is ontwikkelen erg belangrijk”, legt hij uit. “Zowel via het eigen ontwikkelprogramma als met de ervaring van de collega’s van de Galan Groep zijn er talrijke handvatten om uit te groeien tot een topadviseur.”

Ook in zijn eigen ontwikkeling ziet Copier GalanNXT als mooie volgende stap. “Na jaren ondernemerschap en daarmee als een van de meest ervaren personen van de organisatie, miste ik de verdieping bij Jonge Honden. Ik wil mijzelf bij GalanNXT meer inhoudelijk verdiepen. Ik hoop zowel van mijn mede-NXT’ers als de ervaren adviseurs van de Galan Groep veel te kunnen leren.” 

“Mijn doel is om een top organisatieadviseur te worden, die werkt op het snijvlak van de maatschappij en organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat GalanNXT mij die verdieping kan bieden”, besluit hij.