Capgemini lanceert Engineering-divisie met 52.000 medewerkers

09 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

“Converging digital and physical” – Capgemini heeft zijn tech- en softwarecapaciteiten samengevoegd met zijn ingenieurs- en R&D-praktijk, waarmee het bedrijf een 52.000 man sterk Engineering-merk creëert. Hiermee bouwt Capgemini voort op de eerdere overname van wereldwijd ingenieursbureau Altran, dat voor $3,6 miljard werd ingelijfd.

De kersverse global business line – Capgemini Engineering – zal opereren langs drie belangrijke service lines: product- en systems engineering, digital en software en industriële productie. Het doel is om klanten binnen de industriële sector te ondersteunen op het snijvlak van groei en innovatie.

Zo zal de divisie klanten van de ICT-dienstverlener onder meer helpen bij het ontwerpen van innovatieve producten en bij het managen van disrupties door digitale- en softwaretechnologie in te bedden in producten.

Capgemini lanceert Engineering-divisie met 52.000 medewerkers

“De toonaangevende organisaties van nu begrijpen dat engineering en R&D zich snel ontwikkelen en continu in beweging zijn”, vertelt Capgemini-CEO Aiman Ezzat. “Daarom is een volwaardig partnership met klanten nodig voor het ontwikkelen, lanceren, managen en moderniseren van vernieuwende producten.”

Met het optuigen van de nieuwe divisie voegt Capgemini zijn expertise op het gebied van digital manufacturing, data analytics en andere Industry 4.0-kennis samen met zijn engineering-capaciteiten. En dat is volgens het bedrijf nodig als het een end-to-end partnership met klanten wil kunnen verwezenlijken.

Ezzat legt uit hoe het gecombineerde aanbod voortbouwt op de overname van Altran in 2019 – een wereldwijd ingenieurs- en advieskantoor met expertise in onder meer de energie-, automotive-, ruimtevaart- en life sciences-sectoren. “Het vormt een perfecte aanvulling op het dienstenportfolio van de Group en ondersteunt onze leidende positie in de intelligent industry”, aldus de topman.

Met de overname van Altran maakten destijds ruim 50.000 Altran-professionals de overstap naar Capgemini. Zij vormen nu het grootste deel van Capgemini Engineerings wereldwijde team van 52.000 professionals, dat opereert vanuit 35 landen.

William Rozé, voormalig Altran-chief executive, wordt de CEO van Capgemini Engineering. De ervaren bestuurder neemt ruim twintig jaar aan ingenieursexpertise mee naar zijn nieuwe rol.

“R&D is het nieuwe speelveld”, geeft hij aan. “Voor optimalisatie van innovatie en het versnellen van ontwikkeling moet alles connected en datagedreven zijn. De diensten van Capgemini Engineering zijn bedacht om precies in die behoefte te voorzien, om de kracht van data in te zetten om innovatie te bevorderen, nieuwe klantervaringen te creëren en nieuwe bronnen van waarde te leveren.”

Het is niet voor het eerst dat Capgemini besluit om diverse praktijken samen te voegen tot een krachtige nieuwe divisie. In 2018 deed de ICT-dienstverlener dit al met het oprichten van Capgemini Invent, de global business line gespecialiseerd in management consulting, digitale innovatie en transformatie. Vandaag de dag genereert Capgemini Invent een omzet van meer dan $1 miljard.