Ontdek het traineeship van Dimensys tijdens e-housemiddag

07 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Volgende week organiseert Dimensys een E-housemiddag voor studenten en young professionals die een loopbaan in de consultancy ambiëren. Maar wat houdt het werken als Process & IT consultant bij Dimensys precies in? Een kijkje in de keuken van het traineeshipprogramma bij het adviesbureau uit Den Bosch.

Tijdens het traineeship van Dimensys worden jonge professionals klaargestoomd voor een carrière in de adviesbranche. Dimensys specialiseert zich in procesoptimalisatie en digitale transformatie, en werkt voor tal van grote opdrachtgevers in vooral asset-intensieve sectoren, zoals Heijmans, ProRail, BAM, Siemens, Philips, DAF Trucks, Stork, Strukton, Arcelor Mittal en Pringles.

“Je leert ontzettend veel tijdens zo’n traineeship”, vertelt Mick Jans, die het tweejarige programma doorliep en inmiddels actief is als consultant. Het programma trapt af met een kennismakingsweekend – tijdens dit weekend gaan deelnemers samen met andere trainees op kamp om elkaar in een informele sfeer beter te leren kennen.

Dimensys - E-housemiddag 2021

Daarna krijgen starters een uitgebreid trainingsprogramma voorgeschoteld. “We kregen trainingen die betrekking hadden op inhoudelijke kennis van processen en ondersteunde systemen, maar ook maakten we kennis met consultancyvaardigheden”, legt Mark Versluis uit, die vijf jaar geleden het traineeship doorliep.

Direct aan de slag bij opdrachtgevers

Met de juiste vaardigheden op zak gaan de trainees van Dimensys vervolgens direct aan de slag bij een klant van het bureau. Door de opgedane kennis en vaardigheden zo snel mogelijk bij klanten toe te passen, ging de theorie voor Versluis al snel leven. “Ik kreeg direct een duidelijk beeld van hoe asset management wordt toegepast bij verschillende Dimensys-klanten en -projecten.”

Ook Jans vond de stap naar klantwerk erg leerzaam. “Daardoor heb ik op verschillende vlakken een fraaie ontwikkeling kunnen doormaken. En misschien wel het belangrijkste: ik heb gevonden wat ik leuk vind om te doen: (samen)werken met andere mensen. Aan de ene kant met de klant en aan de andere kant met collega’s.”

Afwisselende projecten

Beide alumni van het programma zien de afwisselende werkzaamheden als een van de grootste pluspunten. “Tijdens mijn traineeship was geen dag hetzelfde. Die variatie heb ik als erg positief ervaren”, laat Jans weten. Nu hij al enkele jaren bij het bedrijf werkzaam is, kent hij inmiddels de ins en outs van de bedrijfscultuur.

Hij omschrijft Dimensys als een “professionele organisatie”, waar tegelijkertijd een “prettige, informele sfeer” heerst. “Die persoonlijke bedrijfscultuur past bij me en was voor mij de belangrijkste reden om voor dit bedrijf te kiezen.”

Versluis voegt toe: “Wat me verder erg aanspreekt in het traineeship zijn de goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ik ken maar weinig afstudeerders die net als ik direct de beschikking kregen over een nieuwe auto, laptop en telefoon van de zaak.”

Schrijf je in

Voor diegenen die deze ervaringen goed in de oren klinken: volgende week vindt de volgende E-housemiddag van Dimensys plaats. In een online programma zullen diverse sprekers – een trainee, een consultant en een HR Business Partner – studenten kennis laten maken met consultancy en het bedrijf. Ook kunnen kandidaten informele vragen stellen.