Supply chain-talent Rianne Land gestart bij Gwynt

01 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een van ’s lands meest veelbelovende supply chain-talenten, Rianne Land, heeft gekozen voor Gwynt als haar nieuwe werkgever.

Rianne Land kan bogen op ruim zes jaar ervaring, opgedaan in de industrie en het supply chain-werkveld. De afgelopen drie jaar heeft ze zich als Supply Chain Analyst ingezet voor elektrotechnische groothandel Sonepar. Daarvoor was ze ruim twee jaar actief voor Blokker, eerst als Supply Chain coördinator E-commerce en in haar laatste functie als Stock Management & Forecasting coördinator.

Voorafgaand aan haar loopbaan behaalde ze een master in Technology & Operations Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en een master Operations & Supply Chain Management aan Newcastle University (UK).Rianne Land, Gwynt

Veelzijdig talent

Binnen het supply chain-vakgebied ligt haar specialisme het bijzonder op het gebied van voorraadmanagement: “Ik heb ervaring in retail, e-commerce en groothandel en begrijp dus de verschillende uitdagingen hierin.”

“Ook heb ik ervaring met projectmanagement omdat ik in mijn rol bij Sonepar verschillende supply chain-verbeterprojecten (wereldwijd) heb geleid en ondersteund. Ik heb bij beide vorige werkgevers KPI’s gedefinieerd en een dashboard ontwikkeld”, vertelt Land, die vorig jaar door Supply Chain Magazine en Inspired-Talents werd benoemd tot een van de Top 26 Supply Chain talenten van Nederland.

Overstap naar consultancy

Met haar uitgebreide supply chain-expertise op zak, besloot Land onlangs de overstap naar de adviesbranche te maken. “Ik heb de keuze gemaakt voor consultancy omdat ik zo betrokken ben bij meerdere projecten en daardoor impact kan maken bij verschillende organisaties en tegelijkertijd ervaring op kan doen met verschillende projecten.”

Het supply chain-advieslandschap kent verschillende spelers. Land koos echter bewust voor Gwynt, een adviesbureau dat zich in het bijzonder focust op opdrachtgevers – vooral familiebedrijven en ondernemers – in de food- en maakindustrie, de retail, de groothandel en de logistiek. Het bureau, gevestigd in het Noord-Brabantse Esch, levert diensten op het gebied van onder meer operational en business excellence, supply chain, innovatie en internationale expansie.

“Ik heb specifiek gekozen voor Gwynt vanwege de combinatie van ‘hard’ en ‘zacht’. Ik ben 100% voorstander van het nemen van besluiten en het definiëren van verbeteringen op basis van data (‘de harde kant’), maar naar mijn mening kan een veranderproject alleen succesvol zijn als je de mensen meekrijgt en daardoor de verbetering volledig opgenomen wordt in de organisatie. Daarom vind ik focus hierop belangrijk. Bovendien is dit iets waarin ik mezelf graag wil ontwikkelen.”

Focus op familiebedrijven

Daarnaast spreekt Gwynts focus op familiebedrijven en ondernemers – “die van nature langetermijndoelen en continuïteit belangrijker vinden dan einde-periode cijfers” – Land zeer aan. “Ik denk dat we hierdoor duurzamere verbeteringen kunnen realiseren. Dit spreekt mij ook aan omdat ik zelf een ondernemende mindset heb. Ik kom uit een ondernemersgezin en veel mensen om mij heen zijn ondernemer.”