Anderson MacGyver breidt team uit met drie adviseurs

01 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft drie nieuwe management consultants aan boord gehaald: Robert Jan van der Plas, Maarten Smulders en Martijn Klaver.

Robert Jan van der Plas is een ervaren IT-Manager en een expert op het gebied van IT-operations, IT-outsourcing en IT-governance. De afgelopen zesenhalf jaar vervulde hij meerdere leidende rollen bij tank terminal operator Vopak. In zijn laatste rol was hij als Manager Global Application Services verantwoordelijk voor de IT-operaties rondom de oplevering van applicaties (ERP, on-premise en SaaS). Daarbij gaf hij leiding aan meerdere teams van IT-specialisten in Rotterdam, Houston en Singapore.

Voorafgaande aan zijn start bij Vopak werkte hij enkele jaren als consultant bij de Shared Services & Outsourcing-praktijk van KPMG. Daar hield hij zich bezig met het (her)ontwerpen en optimaliseren van organisaties en met outsourcing van governance en processen. Drie jaar daarvoor zette Van der Plas zich in een soortgelijke rol in voor Equaterra, dat in 2011 opging in KPMG. Eerder in zijn loopbaan werkte hij enkele jaren voor (onderdelen van) het ministerie van Defensie, in diverse ICT-rollen als projectmanager, service manager en product manager.

Robert Jan van der Plas, Maarten Smulders en Martijn Klaver - Metyis

Anderson MacGyver is blij met de komst van de IT-manager en zijn uitgebreide kennis en ervaring. Op de website van het bureau valt te lezen: “Robert houdt ervan om organisaties naar een hoger niveau te brengen, door voor een juiste focus op de IT-strategie en -operaties te zorgen. In lijn met de bedrijfsdoelstellingen weet hij gestroomlijnde processen te verankeren en verandering en innovatie te stimuleren.” 

Ook Maarten Smulders is bij Anderson MacGyver gestart als management consultant. Afgelopen jaar rondde hij zijn master in Business Informatics af aan de Universiteit Utrecht. Anderson MacGyver omschrijft de jonge adviseur als een “professional met een fascinatie voor de waarde van technologie voor het bedrijfsleven en de samenleving” en prijst zijn “oog voor detail” en zijn “drive in het zoeken naar passende oplossingen voor complexe problemen”, of het nu gaat om business- of IT-vraagstukken.

Hoewel hij nog aan het begin van zijn professionele loopbaan staat, neemt Smulders al wel relevante onderzoekservaring mee naar Anderson MacGyver. Voor een IT-traineeship dat hij volgde bij de ngo Maxim Nyansa ontwikkelde hij een situationele methode, waarmee een impactevaluatie uitgevoerd kan worden op ontwikkelingsprojecten in het onderwijsdomein. 

Tot slot is ook Martijn Klaver een van de nieuwe management consultants binnen Anderson MacGyver, Hij rondde vorig jaar zijn masteropleiding ICT in Business & the Public Sector af aan de Universiteit Leiden. Aan het einde van zijn opleiding voltooide hij bij Capgemini zijn scriptie op het gebied van big data & analytics.

Zijn kennis op het gebied van datagedreven besluitvorming neemt hij nu mee naar Anderson MacGyver. De snelgroeiende specialist in digitale transformaties omschrijft Klaver als een “resultaatgerichte teamspeler, die zijn technische kennis combineert met de sociale vaardigheden die nodig zijn om verandering te faciliteren”.