Atos stopt gesprekken met DXC na afwijzing van $10 miljard bod

03 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Franse technologiereus Atos zit niet langer met DXC Technology om de tafel voor een mogelijke overnamedeal. Het besluit om zich terug te trekken – nadat DXC een bod van $10 miljard heeft afgewezen – is positief ontvangen door de aandeelhouders, die het bod op de Amerikaanse concurrent te hoog achtten.

Afgelopen maand schudde Atos de IT-wereld op met de aankondiging dat het een bod van net boven de $10 miljard had uitgebracht op zijn Amerikaanse rivaal DXC Technology. De aan de Parijse beurs genoteerde ICT-dienstverlener noemde het “een potentieel vriendelijke transactie”. Het doel achter de deal? “Een leider op het gebied van digitale diensten te creëren die profiteert van wereldwijde schaal, talent en innovatie.”

Als de deal er zou komen, zou door de krachtenbundeling een combinatie ontstaan ​​met wereldwijd ongeveer 250.000 medewerkers. Dit zou Atos en DXC Technology aanzienlijk dichter bij de marktleiders in de IT-dienstensector brengen, zoals Accenture (506.000 medewerkers), Tata Consultancy Services (470.000) en Capgemini (270.000).

Atos stopt gesprekken met DXC na afwijzing van $10 miljard bod Atos heeft de afgelopen anderhalf jaar enkele tientallen bedrijven overgenomen en naar verluidt vertrouwde de ICT-dienstverlener er begin januari op dat het sluiten van een deal met DXC Technology – het zou de grootste deal in zijn geschiedenis betekenen, drie keer de omvang van de Syntel-deal in de Verenigde Staten – een realistisch scenario was.

Bij het openen van de markten gisterochtend bevestigde Atos echter dat het “unaniem heeft besloten om niet langer een potentiële deal met DXC Technology na te streven”.

De belangrijkste aandeelhouders van Atos zijn overigens nooit echt warmgelopen voor de deal, voornamelijk vanwege de verwachte complexiteit van de integratie. Als gevolg daarvan daalde dit jaar de aandelenprijs van het bedrijf met ongeveer 14%. Op het moment van schrijven zijn de aandelen in Parijs juist met 5% gestegen.

DXC Technology liet intussen in een verklaring weten het bod van Atos te hebben afgewezen, daarbij aangevend dat het bod niet aan de gestelde eisen voldoet. “De raad van bestuur van DXC heeft het voorstel zorgvuldig geëvalueerd, samen met zijn financiële en juridische adviseurs. Het bod is aangemerkt als ‘ontoereikend’ en biedt daarnaast ‘onvoldoende zekerheid’, zeker gezien de mogelijke waarde die DXC volgens het bestuur kan creëren door het doorvoeren van zijn transformatieagenda”, zo laat het bedrijf weten.

DXC is voornemens om morgen zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal te publiceren. Naar verwachting zal DXC de eerder afgegeven financiële prognose voor Q3 overtreffen..

Op hoog niveau is met Atos belangrijke informatie gedeeld om het bedrijf te informeren wat DXC tot afwijzing van het bod heeft doen besluiten. Atos en DXC besloten gisteren de onderhandelingen af te breken.