Alfa begeleidt SoLow bij aantrekken van miljoeneninvestering

14 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

SoLow, een Nederlandse discount retailer, wil het aantal winkelketens in ons land fors uitbreiden. Investeerder Vendis Capital is aan boord gehaald om deze groei mogelijk te maken.

Vandaag de dag telt SoLow 35 winkels door heel Nederland. Dat aantal moet de komende jaren flink worden opgeschroefd, waarbij voor uitbreidingen vooral wordt gekeken naar de grotere steden. Uiteindelijk wil SoLow ook de stap naar het buitenland zetten.

Volgens Vendis Capital heeft SoLow de juiste formule om de groeiplannen te verwezenlijken. “SoLow is een toonaangevende retailer in het grote en groeiende non-food discountsegment met een gedifferentieerde formule die goed gepositioneerd is voor verdere groei. We zijn verheugd over de samenwerking met SoLow”, aldus Investment Director David de Graaf.

Alfa begeleidt SoLow bij aantrekken van miljoeneninvestering

Hoeveel geld de private equity-firma in de retailer heeft gestoken is niet naar buiten gebracht. Bekend is wel dat Vendis Capital geen investeringen doet van onder de €15 miljoen, dus kan ervan worden uitgegaan dat SoLow meer dan dit bedrag heeft ontvangen in ruil voor de verkoop van een meerderheidsbelang.

De aandeelhouders van SoLow, onder meer de oprichters en broers Danny en Francois Dame, werden tijdens de transactie geadviseerd door Alfa Consultants. Dealmakers Frank van Ee, Wilco Dokman en Bas van Loo waren betrokken bij de gehele transactiecyclus – van het voorbereiden van de deal en het voeren van onderhandelingen tot het uitvoeren van de due diligence en het ondertekenen van de overeenkomsten.

Medeoprichter en CEO van SoLow, Danny Dame, is ervan overtuigd dat Vendis Capital de juiste partner is voor SoLow. “Hun succesvolle trackrecord in retail en hun ervaring met het optimaliseren en uitrollen van retailformules, zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van SoLow.”

Als onderdeel van de krachtenbundeling krijgt SoLow een nieuwe algemeen directeur: Gert-Jan Becks. Becks bekleedde eerder leidinggevende functies bij Swinkels Family Brewers, Bacardi-Martini en Nestlé. Danny Dame schuift door naar de raad van commissarissen en blijft samen met Francois Dame, die meer op afstand van het bedrijf staat, minderheidsaandeelhouder in de onderneming.

SoLow verkoopt tal van artikelen in het discountsegment. Het bedrijf is vooral bekend om zijn feestartikelen, cadeaus en hobby- en knutselspullen tegen een lage prijs, en concurreert met partijen als Big Bazar, Op=Op Voordeelshop, Action en Flying Tiger.