Alfa voegt drie adviseurs toe aan corporate finance team

11 februari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Zakelijk dienstverlener Alfa heeft drie consultants toegevoegd aan het corporate finance-team. Henk Ruitenberg, Eline Blaakmeer en Dion Tops zijn allen werkzaam vanuit het Alfa-kantoor in Nijkerk. 

Frank van Ee, directeur van Alfa Consultants, toont zich verheugd met de uitbreiding. “In 2018 hebben wij als team ruim 100 opdrachten in het mkb uitgevoerd. Om de toename van het aantal opdrachten in goede banen te leiden en onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, was het nodig om het team begin dit jaar aanzienlijk uit te breiden.” 

Henk Ruitenberg (28), die de overstap maakt vanuit de Rabobank, gaat bij Alfa aan de slag als adviseur Financiering en Subsidies. “Ik kijk er naar uit om mkb-ondernemers verder te helpen bij de financiering van hun ambities”, aldus Ruitenberg. 

Met het aantrekken van Ruitenberg speelt Alfa in op de groeiende vraag van ondernemers naar alternatieve financiering. “Het financieringslandschap verandert”, zegt de adviseur, “waarbij de financiering niet meer alleen door de bank wordt ingevuld maar juist steeds vaker door marktpartijen”. Alfa Consultants helpt ondernemers bij hun financieringsaanvragen. “Hetzelfde geldt voor subsidieaanvragen.”

Alfa voegt drie adviseurs toe aan corporate finance team

Eline Blaakmeer (27) versterkt het team van Alfa Consultants als junior jurist. Ze heeft een juridische opleiding gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Aarhus University in Denemarken en daarna juridische ervaring opgedaan bij USG Legal. In haar nieuwe rol ondersteunt ze de adviseurs bij de verschillende adviesprojecten. “Met de komst van Eline kunnen we beter inspelen op de vraag naar juridische ondersteuning”, zegt Christiaan Buis, senior jurist bij het adviesbureau

Dion Tops (24) heeft een financiële opleiding gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Bij Alfa gaat hij als junior adviseur met name aan de slag met waarderingsvraagstukken. Samen met mede junior adviseur Johan van den Hoorn ondersteunt hij de ervaren Register Valuators Frank van Ee en Wilco Dokman bij waarderingsvraagstukken. Dokman: “Bij Alfa voeren wij jaarlijks circa 25 à 35 waarderingsopdrachten uit. Om dat efficiënt te kunnen blijven doen zijn wij op zoek gegaan naar uitbreiding van ons team. Wij zijn blij met de indiensttreding van Dion.” 

Alfa Consultants adviseert mkb-ondernemers op het gebied van fusies & overnames, waardebepaling en financiering/subsidies.

Gerelateerd: Frank van Ee over de samenwerking met DFK International.