Stefan Houtkamp versterkt corporate finance-team van Alfa Consultants

02 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds april 2018 maakt Stefan Houtkamp deel uit van Alfa Consultants. Houtkamp maakt de overstap vanuit Rabobank, waar hij tot voor kort actief was als Manager Credit Risk. Binnen Alfa’s corporate finance-team gaat Houtkamp de rol van adviseur vervullen. Ook zal hij het kantoor helpen om zijn positie in de markt voor financieringsadvies in het mkb verder te ontwikkelen.

Met meer dan dertig vestigingen verspreidt over Nederland is Alfa Accountants en Adviseurs geen kleine dienstverlener. Het kantoor, met zijn hoofdkwartier in Wageningen, heeft ook een corporate finance-praktijk, genaamd Alfa Consultants. Dat team beschikt over financiële, fiscale en juridische kennis en houdt zich bezig met fusies & overnames, waardebepalingen en financieringen. Per 1 april 2018 is Stefan Houtkamp toegevoegd aan het team van Alfa Consultants.  

Binnen de afdeling zal Houtkamp de rol van adviseur bekleden en zich met name richten op financieringsadvies (debt advisory) in het mkb en de klanten van de kantoren van Alfa ondersteunen bij meer complexe financieringsvraagstukken. Hierbij kan hij putten uit de uitgebreide ervaring die hij opdeed in de ruim twintig jaar dat hij werkte als bankier bij de Rabobank. Achtereenvolgens was hij hier bij diverse vestigingen van de grootbank actief als Zakelijk Accountmanager, Relatiemanager Grootzakelijk en Manager Credit Risk.

Stefan Houtkamp, Adviseur - Alfa Consultants

Nadat hij gedurende zijn tijd bij de Rabobank al een groot aantal cursussen voltooide – Credit Culture, Kredietverlening Bedrijven en Instellingen, Bedrijfsfinancieringen Algemeen en Branches, Coördinator Bedrijfsoverdracht, Handelsrisico’s managen, Customer Due Diligence, Sanctiewetgeving, NIBE Zakelijke Kredietverlening, NIBE Algemene opleiding bankbedrijf en NIBE Buitenlandbedrijf – voltooide hij vorig jaar bovendien cum laude een Postdoctorale specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Radboud Universiteit, dezelfde universiteit waar hij in 1996 doctorandus werd in de Beleidsgerichte Economie.

Na het afronden van zijn Postdoctorale opleiding startte hij in september vorig jaar aan de Open Universiteit de premasteropleiding Rechtsgeleerdheid. Deze heeft hij inmiddels afgerond, om zo te kunnen beginnen aan de masteropleiding Rechtsgeleerdheid, eveneens aan de Open Universiteit. Binnen het masterprogramma heeft Houtkamp gekozen voor de richting Privaatrecht. In 2020 hoopt hij zichzelf Meester in de Rechten te mogen noemen. De kennis en vaardigheden die hij hierbij opdoet, zullen hem naar alle waarschijnlijkheid goed van pas komen bij zijn toekomstige werkzaamheden voor Alfa Consultants.

Frank van Ee, directeur van Alfa Consultants, geeft aan met de komst van Houtkamp in te willen spelen op een verandering binnen de markt voor financieringsadvies in het mkb: “Banken bedienen die markt in toenemende mate met standaardproducten, waarbij zij bij voorkeur optrekken met andere marktpartijen om risico's te spreiden door stapeling van verschillende financieringsvormen.” Anderzijds hebben ondernemers die op zoek zijn naar bedrijfsfinancieringen de behoefte aan ondersteuning. Van Ee: “Vaak kloppen ze daarvoor bij hun accountant aan. Daar ligt voor ons een aanzienlijk marktpotentieel. Stefan Houtkamp zal Alfa helpen om die markt verder te ontwikkelen en de collega's op de kantoren van Alfa ondersteunen op financieringsgebied, zodat zij hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn.” 

Gerelateerd: Alfa trekt subsidieadviseur Jorian Blom aan van Innovencio.