Susanne Guntermann benoemd als hoofd van Synechron Nederland

12 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Synechron Nederland heeft een nieuw hoofd: per 1 januari heeft Susanne Guntermann het stokje overgenomen van Jeroen Bos. Daarmee is ze de eerste vrouw die leidinggeeft aan de Nederlandse tak van de wereldwijde digitale transformatieconsultant voor de financiële sector.

“Susanne brengt een schat aan ervaring in de financiële dienstverlening mee in haar nieuwe rol”, stelt Synechron in toelichting op de benoeming. Voordat Guntermann zich drie jaar geleden aansloot bij Synechron werkte ze 15+ jaar in (klantgerichte) rollen op gebieden als strategie, business development en investeringsproducten en -diensten.

Haar carrière in de financiële wereld begon in 2000, toen ze startte als trainee bij ABN Amro. Twee jaar later maakte ze een kort uitstapje naar de mediawereld, waarna ze als financieel adviseur terugkeerde op het oude nest. Vervolgens werkte ze enkele jaren als investeringsadviseur voor dochterbedrijf MeesPierson, om daarna weer voor langere tijd terug te keren bij ABN Amro.

Susanne Guntermann, Head of Synechron Netherlands

“Gedurende mijn jaren in de financiële dienstverlening heb ik veel ervaring opgedaan in het leidinggeven aan verandering en het managen van succesvolle internationale teams”, aldus Guntermann. “Ik heb verschillende rollen bekleed – variërend van het verantwoordelijk zijn voor strategie en business development, het opzetten van een nieuwe wereldwijde afdeling voor investeringsonderzoek en -producten, het werken in frontoffice-rollen binnen private banking en het managen van wereldwijde regelgevingsprogramma’s.”

In die tijd leerde Guntermann ook Synechron kennen. “Ik zat aan de klantzijde van de tafel en huurde Synechron-consultants in”, vertelt ze. “Vanwege hun expertise, vermogen om direct een vliegende start te maken op nieuwe projecten en de prettige werkrelaties die ik met hen had, schakelde ik ze gedurende die jaren in voor diverse opdrachten.”

Die consultants speelden ook een belangrijke rol in Guntermanns overstap naar Synechron begin 2018. “Ze waren altijd erg enthousiast over Synechron als werkgever. Toen ik ABN Amro verliet verkende ik mijn opties bij Synechron en de rest is geschiedenis!”

Synechron geeft aan dat Guntermann sinds haar komst “cruciaal is geweest in de ontwikkeling en professionalisering van Synechron Nederland”. Ze startte als principal consultant, maakte afgelopen voorjaar de stap naar client partner en staat nu dus aan het hoofd van de Nederlandse tak.

“Het was een fantastische ervaring om de afgelopen drie jaar deel uit te maken van deze business unit”, geeft Guntermann aan. “Ik kijk ernaar uit om nu als hoofd van het Nederlandse kantoor samen te blijven werken met dit sterke en getalenteerde team, om onze klanten te helpen bij het realiseren van innovatie en verandering in de financiële sector.”

Guntermann neemt het stokje over van Jeroen Bos, die na dertien jaar Synechron besloten heeft dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. “We danken Jeroen voor zijn geweldige bijdrage in het bedienen van onze klanten en wensen hem het allerbeste voor de toekomst”, aldus Synechron.