Synechron voegt 2.000 professionals toe met Attra-overname

11 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Synechron heeft een grote deal gesloten in Australië, met de overname van betalings- en technologieconsultancy Attra. Door de deal breidt Synechron zijn personeelsbestand uit naar meer dan 10.000 professionals.

De overname betekent ook de intrede van Synechron op de Australische markt, en maakt van het internationale financial services-advieskantoor een wereldwijde speler (met uitzondering van Latijns-Amerika).

Hoewel Synechron al wel een kantoor had in Australië, bevond het kantoor in Sydney zich nog in de opstartfase. Door de overname van Attra ziet dat kantoor zich nu versterkt worden met een 2.000 man sterk team, waarvan velen ‘down under’ zijn gevestigd.

Attra werd opgericht in 2005 en is vandaag de dag actief vanuit zeven kantoren in Australië, Azië, het Midden-Oosten, Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf richt zich uitsluitend op het paymentsdomein en helpt klanten in de banken-, financiële en betalingssector met de volledige waardeketen van betalingen. Te denken valt aan advies, de ontwikkeling en het beheer van applicaties, projectmanagement en technische diensten.

 Synechron voegt 2.000 professionals toe met Attra overname

Faisal Husain, de medeoprichter en chief executive officer van Synechron, laat weten verheugd te zijn over de gesloten deal, die kort volgt op het inlijven van het 100 man sterke Cityhub Digital in de UK en de VS. “De overname van Attra stelt ons in staat om ons serviceaanbod te versterken”, geeft Husain aan.

De CEO voegt toe dat Synechron door de deal toegang krijgt tot nieuwe markten (Australië en Nieuw-Zeeland), waardoor het bedrijf zijn internationale klanten beter kan bedienen en meer schaal geniet in een concurrerende markt. Synechron concurreert met andere gespecialiseerde financiële dienstverleners zoals Capco, en met de financiële praktijken van grote advieskantoren (Big Four) en grote technologiespelers in de markt (Accenture, Capgemini, enzovoorts).

“Ons gecombineerde personeelsbestand telt nu meer dan 10.000 werknemers en onze jaarlijkse omzet bedraagt ​​meer dan $650 miljoen”, laat Husain weten, die Synechron in 2002 met twee vrienden oprichtte en het bedrijf zonder steun van private equity heeft weten uit te bouwen.

Volgens een recent rapport van Capgemini is het aantal wereldwijde digitale betalingen vorig jaar enorm gestegen tot meer dan $700 miljard – wat betekent dat elke persoon op aarde nu gemiddeld bijna 100 digitale transacties per jaar afsluit. Tegelijkertijd blijkt uit een strategische analyse van Boston Consulting Group dat de betalingssector klaar is voor verdere groei, hoewel het momentum zal afhangen van het wereldwijde herstelpad van de Covid-19-crisis.