Ctac voegt 40 medewerkers toe met overname van Oliver IT

30 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De beursgenoteerde IT-dienstverlener Ctac heeft een meerderheidsbelang genomen in Oliver IT. 

Per 1 januari 2021 neemt Ctac het in ’s-Hertogenbosch gevestigde Oliver IT over, een specialist in integratie, softwareontwikkeling en web & mobiele oplossingen. Ctac krijgt 51% van de aandelen in beheer, en verwelkomt een team van zo’n 40 medewerkers die samen goed zijn voor een omzet van €6 miljoen op jaarbasis.

“Voor Ctac vormt het onboarden van de kennis, expertise en trackrecord van Oliver IT een verrijking, hiermee breiden we zowel ons portfolio als onze competenties op het vlak van integratie, web & mobiele oplossingen uit”, aldus Henny Hilgerdenaar, de CEO van Ctac.

Ctac voegt 40 medewerkers toe met overname van Oliver IT

Volgens Hilgerdenaar en Ctac-CFO Paul Saasen is de overname in lijn met de strategie van Ctac (omzet: €82 miljoen) om leidende posities te verkrijgen in de domeinen IT modernisation, connected intelligence, transformation & change management, security en business transformation. “Oliver IT zal vooral bijdragen aan de groei van onze consultancyactiviteiten”, legt Saasen uit. 

Voor Oliver IT zorgt de krachtenbundeling voor meer schaal en een diepere portefeuille, waarmee het zijn klanten beter van dienst kan zijn bij hun digitale transformatie journey. “Om als Oliver IT hier maximaal invulling aan te geven is schaalgrootte van belang. Ctac is voor ons een logische partij om strategisch mee samen te gaan”, aldus Gerben Moerland, de medeoprichter van Oliver IT.

“Door deze bundeling kunnen we zowel nieuwe opportunities alsmede onze eigen proposities verder doorontwikkelen en meer toegevoegde waarde voor de klanten bieden”, voegt mede-aandeelhouder Martien Merks toe.

Oliver IT wordt een onafhankelijk onderdeel van de Ctac-groep, die bijna 400 medewerkers telt in Nederland en België. Het bedrijf was tot voor kort ook actief in Frankrijk, maar trekt zich momenteel terug uit de markt na een “strategische review van de product-marktcombinaties”, aldus Hilgerdenaar.

Ctac neemt komende maand 51% van de aandelen van Oliver IT over in contanten. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang. De inhoud hiervan is echter niet naar buiten gebracht.