Hogescholen outsourcen SAP-beheer aan Ctac

16 februari 2010 Ctac

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Tilburg (UvT) hebben hun SAP-beheer uitbesteed aan ICT adviesbureau Ctac. De twee onderwijsinstellingen kozen voor Ctac na een Europese tender.

De Hogeschool van Amsterdam koos voor de Bossche dienstverlener vanwege de brede expertise van het bedrijf op SAP-gebied. Alexander Levinson, servicemanager bij de HvA: “De aanbieding van Ctac gaf ons het meeste vertrouwen. Deze leverancier sprak in onze ogen precies dezelfde service-management-taal als wij, hetgeen de communicatie en besluitvorming makkelijker maakte die nodig is om knelpunten op het gebied van SAP op te heffen. Daarnaast had Ctac een goed begrip van de diensten die wij via SAP leveren en past de schaalgrootte van Ctac bij die van de HvA. Ctac bood verder een competitieve prijs. Een groot voordeel van de nieuwe situatie is, dat Ctac een homogene dienstoplossing kan bieden. Wij komen uit een situatie met verschillende partijen voor verschillende onderdelen van de SAP-dienstverlening. Dit komt nu terecht bij één aanbieder, wat de complexiteit sterk vermindert.”

Leon van Gorp informatiemanager bij de Universiteit van Tilburg noemt als doorslaggevende factor voor de keus van Ctac de uitstekende prijs/prestatieverhouding. “Ctac wist in tegenstelling tot veel andere leveranciers een aanbod te creëren, dat uitstekend aansluit bij het door ons gewenste serviceniveau. Onze SAP-omgeving ondersteunt de secundaire administratieve processen en daarmee is 24x7 beschikbaarheid geen zwaarwegende voorwaarde. Bovendien zochten wij geen rigide dienstverleningspakket met zeer gedetailleerde serviceafspraken. Ctac wist dit uitstekend in te vullen met een aanbod op maat.”

Door hun SAP-applicaties onder te brengen bij Ctac, zijn de HvA en de UvT verzekerd van een hoog-beschikbaar bedrijfsinformatiesysteem waarbij zaken als beveiliging, compliance en disaster recovery gewaarborgd zijn. Ctac zorgt voor de hosting en het volledige beheer, inclusief wijzigingen, updates en patches. Daarnaast zal Ctac naar verwachting ook betrokken worden bij eventuele toekomstige SAP-projecten die bij de beide onderwijsinstellingen op het programma staan.

Ctac is gestart met de transitie van het SAP-systeem van de HvA naar zijn datacenter in Den Bosch. Die zal naar verwachting in het voorjaar van 2010 afgerond zijn. De migratie van het SAP-systeem van de UvT is op 1 januari 2010 succesvol afgerond.

Nieuws