Ctac sluit partnerships voor Retail SAP oplossing

19 november 2009 Ctac

ICT-dienstverlener Ctac sluit drie internationale partnershipovereenkomsten voor de verkoop en implementatie van zijn oplossing XV Retail en de SAP voor Retail-template Fit4Retail. Met beide in eigen huis ontwikkelde oplossingen is Ctac al enkele jaren succesvol in de Benelux. Door de partnerships met het Duitse Illumni, het Noorse Pearl Consulting en het Zweedse Connecta breidt het bedrijf zijn positie nu sterk uit binnen Europa. De drie partners hebben inmiddels verschillende prospects voor de twee oplossingen. Een van de partners heeft inmiddels een contract met een klant getekend.

XV Retail is een volledige multichannel retailoplossing dat winkel en e-commerceprocessen als kassaverkopen, webshopverkopen en winkellogistiek ondersteunt. Diverse retailers in Nederland gebruiken de oplossing, waaronder KPN Primafoon en de Boerenbond. XV Retail is geschikt voor grote retailers met een centraal ERP-systeem en veel filialen en franchisers, maar leent zich ook voor kleine retailers met enkele winkels. De oplossing is standaard gekoppeld met SAP voor Retail.

Fit4Retail is een door Ctac ontwikkelde SAP All-in-One-template voor middelgrote retailers. De oplossing is gebaseerd op de best practices van veel retailers en de ervaring en kennis van Ctac-retailconsultants. Ctac implementeert de template op basis van de bewezen Ready4Live-projectaanpak. Met de template beschikken retailers over een efficiënt ERP-systeem dat op een kosteneffectieve manier in korte tijd bij een bedrijf is te implementeren. Dankzij het systeem is er steeds toegang tot real-time data met de laatste informatie over omzet en voorraden van alle winkels. Dat vergroot de flexibiliteit van de retailer.

“Met deze internationale uitrol van onze retailoplossingen onderstrepen we onze leidende positie in de Benelux-markt en versterken we onze aanwezigheid in Europa. Deze nieuwe partnerships zijn een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van onze oplossingen, waarmee we kleine, middelgrote en grote retailers toegang bieden tot zeer hoogwaardige bedrijfssoftware tegen aantrekkelijke condities. Met XV Retail en Fit4Retail kunnen retailers beter inspelen op de ontwikkelingen van elke dag doordat ze optimaal inzicht hebben in omzet, voorraad en rendement”, zegt Willy Koppens, Business Unit Director Retail bij Ctac.

Over Ctac

Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo september 2009 had Ctac 488 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.

Nieuws

Meer nieuws over