Martin Freeke over zijn tijd bij Conclusion Implementation

22 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Met meer dan twintig jaar aan ervaring in het bedrijfsleven op zak, maakte Martin Freeke vorig jaar de overstap naar Conclusion Implementation. De ervaren consultant blikt terug op zijn eerste jaar bij het bureau.

“Wat me het meest is bijgebleven? Het eerste wat bij mij opkomt is dat Conclusion Implementation een fantastische mensgerichte organisatie is”, vertelt de adviseur. “Vanaf dag één heb ik mij welkom gevoeld door de geïnteresseerde collega’s. Collega’s die openstaan voor kennisdeling en elkaar helpen als daar behoefte aan is.”

Dat heeft Martin op tal van momenten kunnen ervaren; tijdens projecten en lastige vraagstukken, als het ging over kennisdeling en interne vraagstukken en natuurlijk – hoe kan het ook anders – tijdens de transitie naar remote werken tijdens de coronacrisis. 

Eén van de belangrijkste redenen waarom hij voor het adviesbureau heeft gekozen, was de ondernemende cultuur. “Dit is een kenmerkende eigenschap van Conclusion Implementation. Adviseurs krijgen de ruimte om buiten de gebaande paden te denken en krijgen hiervoor ook de kans aangereikt om dit in de praktijk te realiseren.” 

Martin Freeke, Business Consultant, Conclusion Implementation

Martin geeft een voorbeeld: “Een idee dat ik had over het aanboren van een nieuwe markt werd met enthousiasme ontvangen. Voor ik het wist werden er in- en externe contacten gelegd om het idee verder uit te werken en een paar dagen later zat ik bij een klant het idee te bespreken. Geen lange lijnen of stroperige communicatie, nee, ideeën worden gehoord.” 

Klantwerk

In de consultancy draait het uiteindelijk om uitdagende opdrachten en het maken van impact bij klanten. Martin was betrokken bij interessante vraagstukken bij klanten als Hak, Nutreco, Hendrix Genetics en NS, “op het gebied van digitale strategie- en roadmapontwikkeling, cybersecurity, IT en OT-landschapmodernisering”. 

Zijn eerste project was bij een pensioenuitvoerder: “De opdracht ging over het intern stroomlijnen van de nieuwe organisatie omtrent een aantal strategische digitaliseringstrajecten. Via interviews met betrokkenen van verschillende afdelingen ontstond er een goed beeld van de situatie. Hetgeen werd meegenomen in een door ons georganiseerde inspirerende workshop waarin alle neuzen weer in dezelfde richting werden gezet.” 

Wat hem opvalt is dat Conclusion Implementation “de klantvraag echt centraal stelt”. Martin: “We achterhalen de vraag achter de vraag om deze zo efficiënt en optimaal mogelijk te kunnen beantwoorden. Pas dan kunnen wij de klant echt helpen het met hun vraagstukken.”

En, “bij Conclusion Implementation doen we alles samen. Dit brengt een hele fijne dynamiek in de samenwerking, zo leren we van elkaar, houden we elkaar scherp en dat leidt tot mooie resultaten bij onze klanten.” En dat vertaalt zich dan weer naar positieve beoordelingen van opdrachtgevers

Ontwikkeling

Ondanks de velen jaren aan ervaring waarop hij kan terugvallen, blijft Martin investeren in zijn persoonlijke ontwikkeling. Conclusion helpt hem daarbij door hem de ruimte te bieden om aan de slag te gaan. “Vanuit een interesse voor agile werken heb ik inmiddels een opleiding tot scrum master en SAFE agilist succesvol afgerond met een certificering. Iets wat mij zeker van pas gaat komen bij toekomstige projecten.”