DUO kiest IT-bureaus voor inhuurcontract van €200 miljoen

23 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft de winnaars bekend gemaakt van zijn Europese aanbesteding voor de inhuur van externe IT-professionals. Met het contract is zo’n €200 miljoen gemoeid. 

De aanbesteding heeft betrekking op inhuurcapaciteit voor het hoofdkantoor in Groningen. DUO heeft ook kantoren in onder meer Rotterdam, Amsterdam en Rijswijk – deze vestigingen huren IT’ers in via een apart en kleiner contract. 

De hoofdtaak van DUO is de bekostiging van het onderwijs in Nederland. Dit omvat het regelen van de financiering van studenten en scholieren, en de bekostigen van onderwijsinstellingen. De uitvoeringsorganisatie van de rijksoverheid speelt ook een rol in het erkennen van diploma’s en het organiseren examens, en ondersteunt daarnaast  gemeenten bij het uitvoeren van de Wet inburgering.

DUO kiest IT-bureaus voor contract van €200 miljoen

De kernprocessen van DUO worden ondersteund door een complex IT-landschap, dat ervoor zorgt dat miljarden aan belastinggeld vloeit naar de juiste mensen en partijen in het onderwijs. Om het IT-landschap draaiende te houden en continu te verbeteren, werkt de DUO met verschillende externe partijen, die via raamovereenkomsten worden ingehuurd. Jaarlijks geeft de dienst een slordige €50 miljoen uit aan IT-inhuur. 

Vanaf 1 januari 2021 zullen alle externe IT’ers geleverd worden door acht partijen: Cimsolutions (in samenwerking met VKA en SLTN), De Staffing Groep, Sogeti, Itaq, Get There Holding, Between Staffing, Seven Stars en Yacht. Het contract heeft een looptijd van twee jaar, met een maximale looptijd van vier jaar. 

Hiermee kiest de DUO wederom voor meer concentratie in het aantal voorkeursleveranciers. Momenteel zijn er raamcontracten met tien partijen (Atos, Centric, Get There, Cimsolutions, CGI, IT-Staffing, Cegeka Consulting, Ordina, Sogeti en SQL Integrator) en in de jaren daarvoor was de lijst van ‘preferred suppliers’ nog groter. 

De geselecteerde partijen adviseren en ondersteunen DUO met uiteenlopende IT-activiteiten, van het bouwen en uitrollen van nieuwe applicaties, het implementeren van IT-programma’s en systeemupgrades, en het overzetten van applicaties en data naar de cloud, tot strategische IT-activiteiten zoals het ontwikkelen van het IT-landschap en roadmaps.