Mirjam Penders aan de slag bij Been Management Consulting

21 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Been Management Consulting heeft zijn team uitgebreid met Mirjam Penders, die zich voor het adviesbureau inzet als Senior Manager.

Been Management Consulting, waar inmiddels bijna veertig professionals werkzaam zijn, helpt zijn klanten bij het versnellen van strategie-executie en transformaties. “Niet vrijblijvend en op een afstand, maar betrokken en midden in de organisatie, met eigenaarschap en ondernemerschap”, aldus het bureau.

Sinds enige tijd draagt Senior Manager Mirjam Penders haar steentje bij aan deze missie van het consultancykantoor uit Amsterdam (Schiphol).

Penders maakte de overstap naar Been Management Consulting vanuit het Deense LM Wind Power, de grootste producent van windturbinerotorbladen ter wereld, waar ze bijna vijf jaar actief was en verschillende rollen vervulde, zoals die van Director Strategy & Market Intelligence. “Ik was verantwoordelijk voor de strategie, de markt- en productpositionering en strategische projecten. Met mijn achtergrond in de hernieuwbare energie kom ik bij Been het energieteam versterken.”

Mirjam Penders, Senior Manager, Been Management Consulting

Hiervoor deed Penders acht jaar ervaring op in de advieswereld. Tussen 2014 en 2015 was ze in de weer als Senior Consultant bij Celerant Consulting, dat vandaag de dag bekend staat als Hitachi Consulting. Daarvoor – tussen 2008 en 2014 – werkte ze bij Berenschot: “Bij Berenschot waren de projecten voornamelijk gericht op een nieuwe strategie formuleren, doorlichten van organisaties of een organisatieontwerp. Veel opdrachten hadden een financieel aspect. Bij Celerant lag de focus meer op het verbeteren van operationele prestaties.”

“Als externe consultant en in de industrie heb ik grote transformaties geleid en gerealiseerd – van een nieuwe strategie bedenken tot de daadwerkelijk uitrol met alle aspecten van organisatie- en cultuurverandering”, legt ze uit. “Ik persoonlijk denk dat mijn ervaringen als interne manager mij ook een completere externe consultant maken. Ik ken het effect van interne bedrijfsprocessen en hoe belangrijk stakeholdermanagement is, en weet ook hoe frustrerend het is als een consultant iets ‘aflevert’ wat niet blijvend is.”

Gevraagd naar waarom ze voor Been Management Consulting heeft gekozen, geeft Penders aan dat ze al lang in contact staat met het adviesbureau: “Ik kwam vaak op de inspiratiedagen van Been. Verder ben ik jarenlang gecoacht door Been-partner Laurent-Jan van der Westen. Het is altijd heel verfrissend om met hem te sparren. Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit en gedrevenheid van de mensen, maar ik houd ook van de menselijkheid van de club. Ik wist dus precies waar ik ja tegen zei en dat beeld is de afgelopen tijd bevestigd!”