Bain voegt Michelle Paratore toe aan partnerteam in Amsterdam

16 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Michelle Paratore, een partner bij Bain & Company in de Verenigde Staten, heeft de overstap gemaakt naar het Amsterdamse kantoor.

Paratore werkt al meer dan tien jaar voor het wereldwijde strategie- en managementadvieskantoor. In 2007 sloot ze zich aan bij Bain & Company, na het afronden van haar opleiding aan Brown University. Als onderdeel van Bains interne ontwikkelingsprogramma, behaalde ze later een MBA aan Stanford University’s Graduate School of Business.

Paratore heeft uitgebreide expertise opgedaan binnen het retaillandschap en heeft klanten bediend in overige sectoren zoals de beauty & cosmetica, kleding en schoeisel, restaurants en e-commerce. Paratore is gespecialiseerd in de retail en consumentengoederen, met een focus op digital marketing, human-centered design, groeistrategie, channel excellence en klantgerichte operaties.

Verder heeft ze ruime ervaring met fusie- en overnamegerelateerde trajecten, waaronder het leveren van due diligence-ondersteuning aan kopers en portfolio-optimalisatiediensten aan private equity-klanten. Paratore maakt als expert deel uit van de Private Equity-, Retail- en Consumer Products-praktijken van het consultancykantoor.

Michelle Partore, Partner, Bain & Company

De overstap van Paratore naar Europa volgt kort op haar promotie tot partner in de VS (in juli van dit jaar). Ze verhuist van het kantoor van Bain in San Francisco naar het kantoor in hartje Amsterdam, dat geldt als een van de meest internationale kantoren van Bain wereldwijd.

Van de zestien partners die momenteel in Nederland zijn gevestigd, zijn er zes van niet-Nederlandse afkomst. Daarnaast zijn er onder de consultants relatief veel expats actief in verhouding tot Bains 58 andere kantoren wereldwijd.

Andere partners die recent een overstap hebben gemaakt vanuit een van de internationale kantoren van Bain & Company naar het Amsterdamse kantoor zijn onder meer Mário Conde (vanuit Brazilië) en Berry Diepeveen (vanuit Zuid-Afrika).

“We zijn verheugd dat Michelle heeft gekozen om deel te worden van ons Nederlandse partnerteam”, zegt Stephen Bertrand, sinds 2014 Managing Partner van het kantoor in Amsterdam. “Als strategisch probleemoplosser en implementator levert Michelle van meet af aan een bijdrage. We zijn blij haar expertise in te kunnen zetten voor de klanten van ons kantoor.”