De uitdagende weg van trainee naar junior consultant bij MLC

16 oktober 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lianne van der Poel en Jurgen van Wijck zijn in oktober 2019 gestart als trainee business consultant bij MLC. Na hun eerste jaar blikken ze terug op een weg vol uitdagingen en onverwachte ontwikkelingen.

Waarom de keuze voor consultancy?

“Consultant zijn betekent dat je elke keer weer een nieuwe uitdaging hebt om organisaties verder te helpen”, vertelt Lianne. “Hierdoor moet je in korte tijd snel de organisatie leren kennen en kan je jezelf razendsnel ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak.” 

Deze afwisselende werkervaring en de sterke ontwikkeling die hiermee gepaard gaan, gaven voor zowel Lianne en Jurgen de doorslag om de uitdaging aan te gaan en als young professional een traineeship te starten bij MLC.

Hoe ziet het traineeship van MLC eruit?

Het traineeship business consultant bij MLC duurt zes maanden. Gedurende deze periode volgen trainees trainingen op het gebied van (digitale) procestransformatie. Denk hierbij aan business process management, adviesvaardigheden, lean, scrum, process mining en robotic process automation.

Lianne van der Poel en Jurgen van Wijck, MLC

“De trainingen worden door collega’s gegeven en hun ervaring uit de praktijk maakt ze meteen een stuk concreter”, vertelt Jurgen. “Ook hebben we ons Lean Green belt en Scrum certificaat mogen behalen”, voegt Lianne toe.

Daarnaast krijgt elke trainee de beschikking over een talent. “Deze coach helpt je jouw persoonlijke doelen te bepalen en begeleidt je vervolgens in dit traject”, zegt Lianne.

Beide trainees gingen tegelijkertijd op opdracht bij de klant. “Het meteen starten voelde soms als een sprong in het diepe, maar er zit altijd een MLC-collega bij je op opdracht en je talent coach staat altijd klaar om te helpen”, vertelt Lianne. “Daarnaast kan je hetgeen wat je hebt opgestoken in de trainingen en de tips van je talent coach meteen in de praktijk brengen. Een mooie uitdaging”, zegt Jurgen.

Welke sociale activiteiten werden er georganiseerd?

Naast de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling is er bij MLC ook ruimte voor sociale activiteiten, beamen Jurgen en Lianne. De jaarlijkse zomerbarbecue, kennisconferenties en kenniscafés zijn helaas vanwege corona afgelast. Jurgen voegt eraan toe dat het de vraag is of het kerstdiner en de wintersport nog wel doorgaan.

“Vorig jaar waren deze activiteiten enorm gezellig, dus laten we hopen van wel”, zegt Jurgen. Lianne voegt toe: “In deze coronaperiode waarin iedereen thuiswerkt en digitaal vergaderen de norm is, vind ik het prettig dat er nog geregeld virtuele koffiemomentjes worden gehouden om met elkaar in contact te blijven.”

Welke opdrachten hebben jullie uitgevoerd? 

Jurgen: “Gedurende het eerste jaar heb ik me goed kunnen ontwikkelen binnen een Nederlandse grootbank”. De opdracht focuste zich op procesmanagement en met name het modelleren van processen en alles wat daarbij komt kijken. “Inmiddels ben ik meerdere keren verlengd. Een mooi compliment, en elke keer weer een flinke uitdaging. Gelukkig heb ik veel aan mijn twee MLC-collega’s Wendy en Lisa die ook binnen de bank in dezelfde tak zitten.”

Lianne: “Ik heb het eerste jaar bij meerdere opdrachtgevers gezeten. Zo heb ik de rol procesmanager mogen vervullen. Ik heb de processen, risico’s en maatregelen in kaart gebracht. Daarnaast heb ik gewerkt aan het bouwen van een integraal businessmanagementsysteem. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk komt dit neer op het geven van handvatten aan managers zodat ze beter kunnen sturen op het verbeteren van hun processen. Ik vond het leuk dat de meerdere opdrachtgevers elke keer nieuwe uitdagingen met zich meebrachten.”

Hoe hebben jullie MLC verder geholpen?

Naast het werk bij de klant, krijg je bij MLC de ruimte om bij te dragen aan de ontwikkeling van het bureau. “Zo heb ik mij ingezet voor de organisatie van webinars, het maken van communicatie-uitingen en het opzetten van social selling”, zegt Jurgen.

Lianne geeft aan dat ze zich beziggehouden heeft met het transformatiemodel en geholpen heeft bij het analyseren van aanbestedingen en het ontwerpen van projectvoorstellen van MLC. “De combinatie van interne bijdrages en het werk voor de klant geven mij het idee dat ik het beste uit twee werelden tegelijkertijd meemaak. Dit geeft me extra energie en maakt mijn werk nog afwisselender.”

Hoe ziet jullie ontwikkelpad er voor volgend jaar uit?

Na het eerste jaar bij MLC kijken Lianne en Jurgen terug op een periode waarin ontzettend veel is gebeurd. “Wij hebben beiden een brede basis weten te leggen als junior consultant en voelen ons inmiddels echte MLC’ers.”

Daarnaast geven Lianne en Jurgen aan dat ze trots zijn op de kansen die ze hebben gekregen én gepakt. “Binnen MLC krijg je namelijk voldoende ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.”

Jurgen geeft aan zich voorlopig meer te gaan focussen op risks en controls. Lianne wil zichzelf meer ontwikkelen in de menselijke veranderkant en agile coaching. “We kijken uit naar de volgende kansen die zich zullen voordoen en die MLC biedt”, sluiten de twee junior consultants af.