Bart Nieuwenhuijs start als consultant bij Anderson MacGyver

15 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft een nieuwe junior consultant aan zich gebonden: Bart Nieuwenhuijs.

“Ik was geïnteresseerd om te werken aan de strategische kant van technologieadvies, en dit heb ik gevonden bij Anderson MacGyver”, vertelt Nieuwenhuijs over zijn aanstelling. Begin september is hij begonnen bij het middelgrote adviesbureau uit IJsselstein, dat opdrachtgevers helpt bij strategische en bedrijfskundige vraagstukken met een sterke data- en technologiecomponent.

Vlotte onboarding

Ondanks de huidige coronamaatregelen kijkt Nieuwenhuijs terug op een vlotte onboarding bij Anderson MacGyver (AMG). “In mijn onboarding heb ik veel geleerd over de waardeproposities en werkwijze van AMG. Daarnaast kon ik heel snel op een project komen. Dit maakte het gelijk ook voor een deel praktisch en zo leer je het meest. Daarnaast spring ik nu bij op wat ander projecten”, vertelt de jonge adviseur over zijn nieuwe rol.

Alvorens Nieuwenhuijs zijn professionele loopbaan startte, rondde hij aan Hogeschool Utrecht een bachelor in Business IT & Management af en volgde hij een afstudeerstage bij Accenture. Eerder dit jaar behaalde hij een master in Business Informatics aan Universiteit Utrecht, waarbij hij zijn afstudeerscriptie binnen het Enterprise Architecture Team van Deloitte schreef.

Zijn scriptie draaide om de vraag hoe RPA (robotic process automation) door artificial intelligence (AI) versterkt kan worden. Gevraagd naar de belangrijkste uitkomsten, vertelt Nieuwenhuijs: “Mijn scriptie liet zien dat er vijf use cases zijn die je met RPA kan uitvoeren als je ook AI gebruikt. Dit ging van simpelere use cases zoals het structureren van data tot het vastleggen van complexe patronen.”
Bart Nieuwenhuijs, Junior Consultant, Anderson MacGyverNaast zijn wens om te belanden in de strategische kant van technologieadvies, voert Nieuwenhuijs nog twee redenen aan, waarom hij specifiek heeft gekozen voor Anderson MacGyver. “Door mijn achtergrond in onderzoek vind ik de focus op het creëren en gebruiken van IP-middelen (intellectual property, red.) erg interessant.”

Familiegevoel en hecht team

Maar, misschien nog wel belangrijker, was “het familiegevoel dat ik binnen het bedrijf ervaarde en hoe hecht het team is”, aldus Nieuwenhuijs. “Mijn collega’s heb ik leren kennen als enorm toegewijde mensen. Niet alleen over hun vak maar ook persoonlijk vlak richting collega’s. Iedereen is erg behulpzaam dat is fijn. Ook halen ze echt het uiterste uit elkaar door altijd kritisch te blijven.”

Ook zichzelf omschrijft Nieuwenhuijs als een “‘dedicated’ management consultant”, die gefascineerd is door digitale transformatie en disruptie. De kersverse adviseur besluit: “Als consultant krijg ik energie van het analyseren van complexe problemen maar ook het op een eenvoudige manier communiceren van deze analyses.”

Anderson MacGyver, opgericht in 2013 door Gerard Wijers en Rik Bijmholt, geldt in de branche als een snelgroeiende specialist in digitale transformaties. Ook is het bureau internationaal actief sinds 2019, toen het een kantoor opende in Stockholm, Zweden.