PwC, Deloitte en Roland Berger adviseren bij Cofra | Sunrock deal

08 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Zwitserse Cofra heeft Sunrock Investment overgenomen, een van Nederlands grootste projectontwikkelaars voor zonnestroomprojecten. De deal werd begeleid door M&A-adviseurs van Roland Berger, PwC, en De Brauw Blackstone Westbroek (buy-side) en ING Corporate Finance, Vriman M&A Lawyers, Loyens&Loeff en Deloitte (sell-side).

Roland Berger verzorgde de strategische en commerciële due diligence voor Cofra, de holding waar alle bedrijven van de familie Brenninkmeijer onder vallen. PwC en De Brauw Blackstone Westbroek leverden respectievelijk financieel advies en juridische ondersteuning.

Verkoper Sunrock Investment, dat investeert in grootschalige zonne-energieprojecten, werd geadviseerd door ING (corporate finance), Deloitte (transaction support) en Vriman M&A Lawyers en Loyens&Loeff (legal consultancy).

Met de deal komt een van Nederlands grootste spelers op het gebied van zonne-energie in handen van de Zwitserse onderneming. Sunrock heeft een leidende positie in dakgebonden zonne-energie voor zakelijk vastgoed, en ondersteunt zakelijk vastgoedeigenaars, huurders, overheden en andere klanten in de energietransitie.

Brenninkmeijer-holding koopt zonne-energiebedrijf Sunrock Investment

“Europa is de weg naar een CO2-neutrale wereld ingeslagen en Sunrock zet zich ten volle in om deze transitie uit te voeren, stap voor stap”, stelt Sunrock-CEO Johannes Duijzer. “We zijn heel blij dat we in Cofra een partner hebben gevonden die in onze missie gelooft en onze doelstelling van een wereld met schone energie deelt. Samen kunnen we onze ambities verder realiseren, onze inbreng verbreden en de positieve impact voor onze klanten, onze partners en de aarde versterken.”

“Schone energie is op onze planeet harder nodig dan ooit”, vult Cofra-CEO Boudewijn Beerkens aan. “We geloven dat Cofra, via haar ondernemingen, een positieve rol kan spelen in de uitdaging waarvoor de klimaatverandering ons plaatst. Met Sunrock willen we bijdragen aan de transitie naar een toekomst met minder CO2-uitstoot.”

Ook vormt de overname onderdeel van Cofra’s bredere strategie om zijn portefeuille te diversifiëren. “We willen investeren in (de groei van) ondernemingen die aan verduurzaming bijdragen”, aldus Beerkens. “Sunrock heeft een uitstekend trackrecord en een professioneel managementteam. Het groeitraject is ambitieus en de visie en de bedrijfscultuur sluiten goed aan bij die van ons.”

Cofra is al actief in diverse sectoren, zoals natuurlijk in de kledingretail met C&A, maar bijvoorbeeld ook in vastgoedbeleggingen (Redevco), private equity-beheer (Bregal) en vermogensbeheer (Anthos Fund & Asset Management). De bedrijvengroep, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in het Zwitserse Zug, biedt werk aan meer dan 60.000 werknemers.