Raad voor de Kinderbescherming schakelt Ordina in

12 oktober 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft een nieuwe opdracht binnengesleept bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Het IT-bedrijf heeft een contract gekregen gericht op drie thema’s. Ten eerste zal Ordina de Raad helpen met het verder verbeteren van zijn kernsystemen, beter bekend als het Kinderbescherming Bedrijfsprocessensysteem (KBPS). De meeste van de kern- en supportprocessen van de Raad draaien op dit systeem.

“Dit is een cruciaal systeem voor de digitale ondersteuning van de uitvoering van de taken van de Raad voor de Kinderbescherming”, geeft Dennis Struyk aan, Commercieel directeur Public van Ordina. “Wij gaan actief bijdragen aan zowel de continuïteit als de optimalisatie van het systeem.”

Het tweede deel van het tweejarige contract omvat het verbeteren van het applicatiebeheer van de dienst, en het derde onderdeel richt zich op het beheer en onderhoud van KBPS en de omringende applicaties.
Raad voor de Kinderbescherming schakelt Ordina in

Erwin Bremer, directeur bedrijfsvoering van de Raad voor de Kinderbescherming, heeft veel vertrouwen in de samenwerking. “We zijn bij uitstek een organisatie waar informatie tijdig en betrouwbaar moet zijn. Met Ordina en partners gaan we een volgende stap zetten in de digitale ondersteuning van de processen.”

Struyk voegt toe: “Vanuit Ordina helpen we onze klanten om ‘ahead of change’ te zijn, in dit geval door de digitale systemen zo in te richten dat ze primaire processen echt ondersteunen en taken efficiënter en met meer gebruiksgemak kunnen worden uitgevoerd. Dit sluit direct aan bij de uitdaging van de Raad om optimaal aan te sluiten aan een veranderende omgeving.”

De Raad voor de Kinderbescherming is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid en komt op voor kinderen van wie de ontwikkeling en opvoeding gevaar loopt. De Raad helpt kinderen en ouders via mediation met het vinden van oplossingen, en als het niet anders kan zorgt de Raad voor een juridische oplossing.