Harderwijk krijgt extra sporthal na onderzoek Drijver en Partners

25 september 2020 Consultancy.nl

In de gemeente Harderwijk zal de komende twee jaar een extra sporthal worden gerealiseerd. De gemeente volgt daarmee de adviezen van consultancybureau Drijver en Partners.

Vorig jaar werd Drijver en Partners ingeschakeld door de raadsleden van Harderwijk om een onderzoek uit te voeren naar het al dan niet bouwen van een extra sporthal binnen de gemeente. Inmiddels is de kogel door de kerk: de bouw van de nieuwe sporthal zal in 2022 worden afgerond. Momenteel wordt er door de gemeente gezocht naar alternatieven om de periode tot aan 2022 te overbruggen. Tijdelijk gebruikmaken van plaatselijke schoolgymzalen en sportzaal Kranenburg lijkt de meest voor de hand liggende optie.

In het onderzoek van Drijver en Partners kwam onder meer naar voren dat in de vier gemeentelijke sporthallen nauwelijks nog ruimte was voor het inplannen van extra sportactiviteiten. Terwijl daar binnen Harderwijk volgens de onderzoekers van het adviesbureau wel een sterke behoefte aan is. Door een extra sporthal te realiseren wil de gemeente gehoor geven aan de wensen van de plaatselijke sportverenigingen en dus aan de groeiende binnensportbehoefte in Harderwijk.

Harderwijk krijgt extra sporthal na onderzoek Drijver en Partners

“Door als gemeente te kiezen voor een extra sporthal, die luistert naar de naam ‘Sypel III’, is het mogelijk om alle sportverenigingen in Harderwijk te bedienen en daarnaast is er door deze nieuwe hal eveneens een betere exploitatie mogelijk. Volgens mij is dit voor iedereen die van sport houdt een mooi perspectief”, legt Marcel Companjen uit, die namens de ChristenUnie binnen de gemeente Harderwijk sinds mei 2018 de rol van Wethouder Sport vervult.

De nieuwe sporthal moet een oppervlakte krijgen van achtenveertig bij achtentwintigmeter en bevat verder twee scheidingswanden, zes kleedkamers en een tribune. Voor de realisatie van de sporthal stelt de gemeenteraad van Harderwijk een krediet van een kleine €5 miljoen beschikbaar. De bouw moet worden gecombineerd met de bouw van een zwembad “omdat hierdoor financieel voordeel valt te behalen”, laten de onderzoekers van het adviesbureau weten.

Drijvers en Partners werd opgericht in de jaren tachtig van de vorige eeuw en bestaat inmiddels uit een team vijftien professionals, die klanten ondersteunen op het gebied van sport, recreatie, kunst, cultuur en welzijn. Drijver en Partners focust zich eveneens op realisatie-, ontwikkelings-, beheers- en exploitatievraagstukken rond maatschappelijke voorzieningen. Recent verhuisde het bureau naar een nieuw onderkomen om zijn sterke groei te faciliteren.

More on: Drijver en Partners