Tessa Koolen blikt terug op haar eerste maanden bij Intermedius

13 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds november 2019 zet Tessa Koolen zich in voor Intermedius als Consultant Portfoliomanagement. De redactie van Consultancy.nl sprak met Koolen over hoe het is om te werken voor het adviesbureau.

Intermedius, opgericht in 2006, is een implementatie-adviesbureau dat organisaties helpt bij het inrichten van portfoliomanagement, met als doel deze organisaties wendbaar te maken en hen van grip te voorzien. Dit kan betrekking hebben op portfolio’s en complexe programma’s, en op verandertrajecten binnen organisaties en allianties.

Al negen maanden draagt Tessa Koolen bij aan de activiteiten van Intermedius. Koolen rondde eerder aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam de masteropleiding Sociologie af. Binnen deze studie richtte ze zich op management & organisatie.

Koolen koos bewust voor het portfoliomanagementvak, en kwam toen uit bij Intermedius. Waarom? “Intermedius begeleidt tal van uitdagende opdrachten en helpt me bij m’n persoonlijke ontwikkeling middels de interne opleiding die ik volg. Op die manier leer ik meer over verandermanagement en verbeter ik mijn harde en softe skills. Daarnaast kan ik ook zelf ontwikkelpunten inbrengen. Zo’n werkcultuur waardeer ik beslist.”

Tessa Koolen, Consultant bij Intermedius

Voor haar eerste opdracht voerde Koolen een volwassenheidsanalyse van portfoliomanagement in de energiewereld uit. “Het ging hier om de verdere professionalisering van een alliantieportfolio tussen Netbeheer Nederland en EDSN. Netbeheer Nederland had hierin al een basis gelegd. Aan ons werd gevraagd om een volwassenheidsanalyse te doen, die wij in drie delen hebben uitgevoerd”, geeft de Consultant Portfoliomanagement van Intermedius aan. 

“Eerst hebben wij het huidige volwassenheidsniveau van de structuren, processen, cultuur en vaardigheden in kaart gebracht”, legt ze uit. “Vervolgens hebben we aan de hand van deze resultaten interviews gehouden voor een gedetailleerder beeld. Als laatste hebben we alle resultaten vertaald naar een aantal verbeterambities en een roadmap opgesteld met daarin de concrete acties om te komen tot het gewenste alliantieportfolio.” 

Na ruim vier maanden vanuit kantoor te hebben gewerkt, brak ook voor Koolen medio maart de coronacrisis aan. “Natuurlijk vind ik het jammer om minder fysiek aanwezig te kunnen zijn. Wat me positief verraste is hoe makkelijk het is om toch met elkaar in contact te blijven. Van bellen om even bij te praten tot virtuele donderdagmiddagborrels waar al veel leuke initiatieven voorbij zijn gekomen. Iedereen doet zijn best, vindt manieren waardoor werk en contact met elkaar toch gewoon doorgaan”, besluit Koolen.