BOLD werkt samen met data science platform KNIME

03 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Adviesbureau BOLD is als implementatiepartner toegetreden tot het ecosysteem van KNIME.

Het in Zwitserland gevestigde KNIME levert een softwareplatform voor data science. Het KNIME Analytics Platform van het bedrijf fungeert als een open source-platform dat data scientists gebruiken voor het doorzoeken en analyseren van grote hoeveelheden data. 

Sinds de lancering in 2008 is het gebruik van KNIME’s Analytics Platform sterk in populariteit toegenomen, te midden van de bloeiende markt voor data science en het groeiende bewustzijn in de markt dat datagedreven werken een strategisch voordeel kan opleveren. Vandaag de dag maakt een community van meer dan 60 landen gebruik van het platform voor het ontsluiten van waarde – en soms zelfs baanbrekende inzichten.

How can KNIME Software help you?

Een vaak aangehaald succesverhaal van KNIME is dat van Z5 Inventory, dat gebruikmaakt van het data science-platform om miljoenen dollars aan waarde in medisch afval te identificeren en te voorkomen. Daarnaast helpt het spelers in de automotivesector hun voorraadbeheerkosten te verlagen door meer transparantie te bieden, en ondersteunt het energiebedrijven door betere energiegebruikprognoses mogelijk te maken. Dat levert niet alleen financiële voordelen op, maar is ook goed voor het milieu.

“Ons open source datamining- en processing-platform helpt bedrijven met het ontdekken van verborgen data, met het minen van nieuwe inzichten of het voorspellen van de toekomst. Met het KNIME-platform en de bijbehorende tools kunnen organisaties hun samenwerking, productiviteit en prestaties naar een hoger niveau tillen '', zegt Michael Berthold, de oprichter en president van KNIME, op de website van het bedrijf.

BOLD voegt zich bij een groeiende lijst van partners die KNIME hebben omarmd, waaronder adviesbureaus zoals Altran, Atos, ABeam, CGI, FTI Consulting en Reply Avantage. “We zijn trots om deze alliantie aan te kondigen. Het is onderdeel van onze ambitie om onze klanten de beste data science-tools te bieden die beschikbaar zijn”, zegt Stephanie Wagenaar, senior manager bij BOLD.

“Wat KNIME een geweldige match maakt voor BOLD”, legt ze uit, “zijn de hoogwaardige text mining- en processing functies, zoals Topic Detection, Sentiment Analysis, Classification, Clustering en nog veel meer. Deze text mining-technieken kunnen worden toegepast in onze ongestructureerde data analytics, zoals tekst- of social media-analytics, waardoor nog meer waardevolle en verborgen inzichten kunnen worden ontsloten.”