Boer & Croon verwelkomt twee nieuwe Young Executives

02 juli 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft twee nieuwe teamleden verwelkomd. Sinds deze maand zetten Eugenie van der Ven en Björn-Lars Wijbenga zich in bij het adviesbureau als Young Executives.

Eugenie van der Ven vertelt waarom ze heeft gekozen voor Boer & Croon: “Mijn keuze voor Boer & Croon werd bevestigd tijdens het Talent Event. Ik werd meteen enthousiast van alle verhalen van eerdere projecten en ook de sfeer binnen het team voelde goed aan. Een persoonlijke fit met het bedrijf vind ik heel belangrijk,” vertelt Van der Ven.

“Daarnaast kan ik me als Young Executive breed ontwikkelen en op die manier ontdekken wat mijn krachten zijn. Dat speelde beslist ook mee bij mijn keuze voor Boer & Croon.” 

Van der Ven rondde dit jaar aan de Erasmus Universiteit haar masteropleiding Behavioral Economics af. Daartoe schreef ze een scriptie over de invloed van negatieve levenservaringen op economisch gedrag: “Een interessant vraagstuk omdat het inzicht geeft in een waarom consumenten economisch gezien verschillende keuzes maken. Deze interesse sluit goed aan op de werkwijze van Boer & Croon, het centraal stellen van de mens. Ik kijk ernaar uit om te ervaren hoe het managen van een team in zijn werk gaat tijdens het implementatieproces.” 

Eugenie van der Ven en Bjorn-Lars Wijbenga - Boer & Croon

Van der Ven geeft aan daarnaast ook uit te kijken naar hoe ze zich de komende tijd persoonlijk zal gaan ontwikkelen bij Boer & Croon: “Ik ben nieuwsgierig naar wat de komende drie jaar mij gaat brengen. Ik vind het een unieke uitdaging om vanaf dag één al veel verantwoordelijkheid te krijgen. Ik kijk ernaar uit mijn kennis in te zetten bij verschillende opdrachten. Daarnaast is de bereidheid binnen onze organisatie om elkaar te helpen en mee te denken erg groot. Om die reden verwacht ik ook veel te leren van iedereen bij Boer & Croon.”

Naast Van der Ven, verwelkomde Boer & Croon recent ook Björn-Lars Wijbenga, die dit jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen een master in Internationale Politieke Economie behaalde. Zijn masterscriptie schreef hij over de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China op de wederzijdse afhankelijkheid. “Zo’n verstoring van de internationale handel heeft flinke gevolgen en die zijn, juist nu, zeer relevant”, legt Wijbenga uit. 

Naast zijn studie besteedde de nieuwe Young Executive veel tijd aan extracurriculaire activiteiten. Zo was hij lange tijd mede-eigenaar en manager bij Bavaria Bierkoerier in Groningen: “Ik heb toen een nieuwe koers uitgezet om onze afzet te vergroten en de efficiëntie van de operatie te verhogen.” Verder was Wijbenga anderhalf jaar actief als bestuurslid binnen The European International Model United Nations, een jaarlijkse bijeenkomst voor universitaire studenten over de hele wereld waarbij een VN-vergadering wordt nagebootst.

Wijbenga licht zijn keuze voor Boer & Croon toe: “Voor mij werd al snel duidelijk dat bij dit bedrijf de combinatie van strategisch denken en uitvoering centraal staat. Dat spreekt mij enorm aan. Ik had tijdens het Talent Event ook direct een klik met de mensen en ondernemende spirit bij Boer & Croon.”

Hij laat tot slot weten dat hij met veel enthousiasme uitkijkt naar wat het opleidingsprogramma hem gaat brengen: “Ik wil mijn interpersoonlijke en professionele skills verder ontwikkelen en mijn ambities omzetten in tastbare resultaten.”

“Wij selecteren mensen natuurlijk op competenties en daarnaast bieden we ze ook een leerpakket. Zo bieden we young professionals zes jaar aan ontwikkeling in drie jaar tijd. Dat doen we door ze in een heel zwaar opleidingsprogramma te plaatsen, waarin ze zichzelf individueel ontwikkelen maar ook leren wat het belang van samenwerken is. Dat maakt wat wij young professionals hebben te bieden betrekkelijk uniek”, zegt Jaap Heeringa, partner bij Boer & Croon, over het Young Executive-programma van het managementbureau.