Vier Young Executives over hun start bij Boer & Croon

17 februari 2020 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Josephine Bollen, Suzanne Lei, Max Hunfeld en Daan Pickkers zijn gestart als Young Executive bij Boer & Croon. Ze vertellen over zichzelf en hun keuze voor het managementbureau.

In het Young Executive-programma biedt Boer & Croon jonge talenten de kans een driejarig ontwikkelprogramma te doorlopen met een focus op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. De Young Executives werken aan gevarieerde praktijkopdrachten en nemen deel aan een management development-traject. Gedurende het hele programma werken de talenten nauw samen met de Business Managers en Partners van Boer & Croon. In het derde jaar worden de Young Executives voorbereid op hun volgende carrièrestap. Die kunnen ze zetten bij een van de opdrachtgevers in het netwerk van Boer & Croon of door te solliciteren op de rol van Manager binnen Boer & Croon zelf.

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn weer vier nieuwe Young Executives gestart.

Josephine Bollen behaalde afgelopen jaar haar master Business Administration, waarbinnen ze zich specialiseerde in leiderschap en verandermanagement. “Mijn functie bij Boer & Croon is mijn eerste baan sinds mijn afstuderen. De combinatie van het uitgebreide ontwikkelprogramma en de diversiteit aan opdrachten sprak mij direct aan. Boer & Croon biedt heel veel mogelijkheden tot zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast krijg je vanaf het eerste moment veel verantwoordelijkheid, maar ook persoonlijke begeleiding. Dit was voor mij de ideale combinatie.”

Ze legt uit dat haar nieuwe rol goed aansluit op haar master: “Boer & Croon biedt de mogelijkheid om de kennis die ik daar heb opgedaan in de praktijk te brengen. Door projectmatig te werken en elke keer in een nieuwe omgeving aan een nieuwe opdracht te werken leer je ontzettend veel. Organisatieveranderingen hebben vaak een grote impact op processen en de werknemers die daarbij betrokken zijn. Het is een grote uitdaging om verandering door te voeren en de bijbehorende weerstand te managen. Ik kijk ernaar uit te leren hoe je mensen op een goede manier kunt managen en hoe je blijvend verandering kunt doorvoeren.”

Josephine Bollen, Suzanne Lei, Max Hunfeld en Daan Pickkers

Suzanne Lei rondde vorig jaar cum laude haar master Marketing af. Ze koos voor Boer & Croon omdat ze wil ervaren wat alle verschillende sectoren te bieden hebben en waar haar interesse en kwaliteiten liggen: “Het programma dat je volgt als Young Executive biedt deze mogelijkheid. Daarnaast spreken de persoonlijke benadering en de goede sfeer onderling mij aan. Dat Boer & Croon samen wil groeien is als nieuwkomer direct merkbaar. Iedereen is bereid elkaar te helpen en ik ben ervan overtuigd dat dit de komende jaren gaat bijdragen aan een steile leercurve.”

Voor haar afstudeerscriptie voerde Lei bij Albert Heijn een experiment en data-analyse uit om te onderzoeken hoe consumentengedrag gestuurd kan worden op de AH-bezorgsite. De kennis die ze daarin opdeed met data-analyse kan ze nu toepassen in haar nieuwe rol bij Boer & Croon. “Momenteel voer ik een project uit voor een bedrijf dat medical devices verkoopt aan ziekenhuizen. Ik ga hiervoor een datagedreven model bouwen om de Nederlandse markt in kaart te brengen. Ik vind dit een hele interessante opdracht omdat ik hierin de kans krijg mijn hardskills te ontwikkelen. Een volgend project zou ik graag doen in customer excelence of HR, waarin de softskills centraal staan.”
 

Max Hunfeld studeerde in 2017 af in Bedrijfscommunicatie en was naast haar opleiding actief als freelance projectmanager binnen de media. “Mijn projecten waren zeer divers. Veelal was mijn rol het organiseren van events. Voorbeelden zijn het NOS-NOC*NSF Sportgala, EK atletiek en 538Koningsdag. Ook heb ik een aantal Olympische Spelen mogen meemaken. Na enkele jaren als zzp’er wilde ik mezelf verder ontwikkelen, als projectmanager maar zeker ook in andere rollen. Tevens wilde ik graag nieuwe werkvelden leren kennen. Werken voor verschillende opdrachtgevers heb ik altijd als heel leuk ervaren, en dat kan ik als Young Executive bij Boer & Croon blijven doen.”

“De mogelijkheid binnen drie jaar meerdere projecten te doen bij verschillende bedrijven is uitdagend, maar ontzettend leerzaam.”

Daarbij lijkt het haar met name een mooie uitdaging om als transformatiemanager te werken. “Transformatie is waar ik mij tijdens mijn studies altijd voor heb geïnteresseerd, maar bij mijn vorige werk lag daar de focus niet. Die lag bij projectmanagement. Op het gebied van projectmanagement wil ik mijzelf ook nog verder ontwikkelen. Ik verwacht dat dit bij Boer & Croon gaat lukken door de combinatie van werken, opleiding en begeleiding die geboden wordt.”

Daan Pickkers, tot slot, rondde vorig jaar zijn master Business Administration af. Voor zijn scriptie deed hij onderzoek naar de ambiguïteit van iteraties binnen innovatieprocessen. “Ik heb zes verschillende nieuwe typen iteraties ontwikkeld die uitvinders in de toekomst kunnen helpen sneller keuzes te maken om zodoende een innovatieproces sneller te laten verlopen en dus kosten te verminderen. Vervolgens kunnen uitvinders aan de hand van een door mij ontwikkeld framework snel inzicht krijgen welke type iteratie op welk moment de beste oplossing geeft. Hierdoor zullen de innovatieprocessen succesvoller verlopen. Hier zal zowel de uitvinder als klant profijt van hebben.”

Hij verheugt zich erop de geleerde lessen in te zetten bij opdrachtgevers: “Ik zou het erg leuk vinden mee te helpen aan een digitale transformatie binnen een bedrijf. Door middel van mijn master heb ik hier veel affiniteit mee gekregen en wil ik mijn kennis toepassen in de praktijk. De mogelijkheid binnen drie jaar meerdere projecten te doen bij verschillende bedrijven is uitdagend, maar ontzettend leerzaam. Hierdoor zal ik mij blijven ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak en in combinatie met de hulp die vanuit Boer & Croon wordt geboden alleen maar verder doorgroeien.”

Boer & Croon is altijd op zoek naar jonge talenten die bereid zijn zichzelf uit te dagen in hun persoonlijke ontwikkeling en tijdens opdrachten. Geïnteresseerd? Kijk dan op onze vacaturepagina.