Daan Dessing sluit zich aan bij Significant Synergy

24 juni 2020 Consultancy.nl

Significant Synergy heeft zich versterkt met Daan Dessing. De consultant houdt zich bij de inkoopadviseur hoofdzakelijk bezig met externe inhuur. Consultancy.nl stelde hem enkele vragen over zijn achtergrond en zijn nieuwe rol. 

Dessing maakt de overstap naar Significant Synergy vanuit Randstad, waar hij in tien jaar tijd doorgroeide van accountadviseur naar business consultant en uiteindelijk werd benoemd tot bidmanager. “In deze rol was ik verantwoordelijk voor het managen van inschrijvingen op aanbestedingen binnen de branches onderwijs en overheid”, vertelt hij. “Daarbij analyseerde ik gepubliceerde aanbestedingen en maakte een plan over de opzet, organisatie en uitvoering van de inschrijving. Vervolgens voerde ik de regie op alle aspecten en zorgde ik dat alle betrokkenen op dezelfde lijn kwamen en bleven.”

Ook adviseerde hij over externe inhuur: “Voor veel opdrachtgevers in de sectoren onderwijs en decentrale overheid is externe inhuur een belangrijk en behoorlijk complex thema. Voorafgaand aan een aanbesteding adviseerde ik opdrachtgevers over hoe ze deze het best in de markt konden zetten. Daarbij begint het met de doelstellingen van een opdrachtgever en is het de uitdaging om samen te bedenken hoe zij de inhuur moeten organiseren om deze doelstelling te behalen en door te vertalen naar de aanbesteding. Dit heb ik gedaan samen met verschillende onderwijsinstellingen in het vo, mbo en hbo.”
 

Daan Dessing, Consultant bij Significant Synergy

“Maar ook sommige inkoopadviesbureaus waren niet goed thuis in de materie van externe inhuur”, legt Dessing uit, “wat resulteerde in suboptimale resultaten voor opdrachtgevers of geen inschrijvingen vanuit de markt. Ook met hen heb ik geregeld om de tafel gezeten om hen te laten inzien hoe ze betere aanbestedingen konden publiceren. Beter voor zowel opdrachtgevers als voor opdrachtnemers.”

Eerder gaf hij in zijn rol van business consultant sturing aan het optimaliseren van processen op het gebied van facturatie en vestigingsadministratie in de backoffice van Randstad, dat als shared service center (SSC) functioneert. “Ook adviseerde ik zowel intern als extern over de inrichting van administratieve processen van belangrijke (klant)accounts en over de dienstverlening vanuit het SSC aan hen.”

“In het bijzonder had ik aandacht voor de functionele werking en impact van IT-systemen op de dagelijkse dienstverlening”, licht hij toe. “Hierbij kun je denken aan het realiseren van factuurkoppelingen tussen klanten en Randstad Groep Nederland en het optimaliseren van het administratieve proces bij bestaande en nieuwe klanten, wat resulteert in een efficiënter en minder foutgevoelig proces.”

Zijn uitgebreide ervaring op het gebied van inhuur zet Dessing nu in voor de opdrachtgevers van Significant Synergie, de inkooptak binnen de Significant Groep
. “Ik heb voor Significant gekozen vanwege hun focus op de publieke sector, de diversiteit in opdrachten, de kennis en kunde van collega’s en de informele omgangsvormen waar ik mij goed in thuis voel”, geeft hij aan. 

“Organisaties helpen hun inkoop en bedrijfsvoering te verbeteren, daar ga ik voor”, zegt hij over zijn nieuwe rol als consultant. “Ik ben altijd benieuwd hoe organisaties zijn ingericht, hoe processen lopen en wat ik daaraan kan bijdragen. Binnen Significant Synergy richt ik mij vooral op de categorie externe inhuur. Samen met mijn opdrachtgever de meest passende inhuurstrategie bepalen en vervolgens de aanbesteding begeleiden om het beoogde resultaat te behalen is iets wat ik graag doe.”

“Ik ben goed in het analyseren en bij elkaar brengen van wensen en (on)mogelijkheden van alle belanghebbenden in projecten”, vervolgt hij. “Met mijn analytisch vermogen ben ik in staat om processen nauwkeurig te doorgronden en zie ik knelpunten en kansen. Ik ga pragmatisch te werk en heb een positieve instelling waarmee ik anderen enthousiasmeer. Ik ben een echte teamspeler en heb daarbij aandacht voor de prestaties van anderen. Ik ga voor kwaliteit en krijg energie van het behalen van resultaten.”


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup