BDO schroeft aantal podcasts op Spotify-kanaal op

19 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In september van vorig jaar lanceerde accountants- en advieskantoor BDO een account op Spotify, waar het podcasts aanbiedt voor klanten, relaties en geïnteresseerden.

De eerste podcast van BDO uit de serie was gericht op het ‘Belastingplan 2020’. In diverse podcasts lopen experts van het accountants- en advieskantoor door de details van de belastingplannen van het kabinet en de impact daarvan op organisaties en ondernemers.

De uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat de vraag naar podcasts explosief is gestegen, aangezien kennisdeling in deze periode vooral verschoven is naar het online kanaal. Mede om die reden heeft BDO het aantal podcasts voor klanten, relaties en geïnteresseerden opgeschroefd. Voor de crisis luisterde volgens onderzoek ruim een kwart (28%) van de Nederlanders weleens naar podcasts, inmiddels ligt dit percentage volgens de eerste voorzichtige schattingen op boven de 40%. 

In de afgelopen drie maanden heeft BDO vijf nieuwe podcastafleveringen gepubliceerd via Spotify in de serie Over Ondernemen: een podcast voor mkb-ondernemers. In iedere aflevering staan actuele thema’s centraal waarover ondernemers én experts hun licht schijnen. 

Aflevering 1
In deze aflevering gaat podcast-host Wouter Kurpershoek in op de juridische gevolgen van de coronacrisis voor mkb’ers met Bart-Jan van Hees (partner BDO Legal). Ook spreekt hij met ondernemer Remco Beekman over zijn Brabantse worstenbroodjes (keilekker.nl) en hoe hij zijn bedrijf door deze lastige periode loodst. Tot slot komen de belangrijkste fiscale gevolgen aan bod en welke tips nu van belang zijn voor ondernemers. 

Aflevering 2
In deze aflevering spreekt Kurpershoek met ondernemer Roland Grimberg van Jumbo Supermarkten. In gesprek met BDO-partners Annemarieke Smits en Alexander Leppink komen de belangrijkste fiscale gevolgen aan bod en welke tips nú van belang zijn voor ondernemers.

Aflevering 3
Ruben Willems (partner Mergers & Acquisitions bij BDO) geeft ondernemingen inzicht in de financiële situatie van een onderneming op basis van ‘het verleden’. Zijn de gemaakte aannames op basis van de liquiditeitsbegroting realistisch? Gerard de Smit, eigenaar van De Eekhoorn Dutch Furniture, vertelt over het belang van inzicht in de financiën en Mariëlle Schuurman (manager Bureau Vaktechniek bij BDO) geeft tips aan DGA’s over de Wet Excessief Lenen.

Aflevering 4
Moet ik nu juist investeren in technologie of niet? Een interessante vraag: kan computergecodeerde software repeterende en arbeidsintensieve werkzaamheden overnemen van werknemers? Jeroen Veldhuis (manager Technology bij BDO) weet het antwoord. Bram Wingens, eigenaar van Renewd verovert Nederland door duurzame keuzes betaalbaarder te maken met de verkoop van refurbished Apple-producten. Verder gaat Caroline van der Woude (Belastingadvies bij BDO) in op de ‘belasting van de toekomst’. 

Aflevering 5
Veel ondernemers verkeren nu in onzekerheid over de toekomst en de strategie van hun bedrijf. Robin Schilder (partner Management Consulting bij BDO) vertelt hoe ondernemers met behulp van scenario’s kunnen anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Ondernemer Gerrit-Jan van de Pol van GMB vertelt hoe hij zijn bedrijf door deze lastige periode loodst en tot slot deelt Annemarieke Smits (btw-specialist en partner Belastingadvies bij BDO) praktische fiscale tips met betrekking tot de btw.

Alle afleveringen zijn te beluisteren via het podcastkanaal van BDO op Spotify. De podcasts zijn overigens ook te beluisteren op het YouTube kanaal van BDO.