Edmond Alblas leidt Banking en Insurance praktijken van IG&H

10 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IG&H heeft een nieuwe lead partner voor zijn Banking en Insurance praktijken benoemd: Edmond Alblas. 

“We zijn verheugd dat Edmond zich heeft aangesloten bij onze organisatie”, laat Jan van Hasenbroek weten, managing partner van IG&H. Het adviesbureau telt vandaag de dag 275 consultants en professionals en levert diensten gericht op vier sectoren: bancair & verzekeren, pensioenen, retail en gezondheidszorg.

Van Hasenbroek: “Edmond neemt diepe expertise in het financial services domein mee naar zijn nieuwe rol, hij begrijpt wat nodig is om de kloof tussen strategie en executie te dichten en welke rol digitale technologieën spelen in complexe transformaties.”

Voorafgaande aan zijn benoeming bij IG&H, werkte Alblas bij vier grote consultancykantoren. Bij zowel KPMG als Deloitte was hij partner binnen de financial services-praktijk. Daarvoor werkte hij meer dan tien jaar bij PA Consulting in Utrecht en Accenture in Amsterdam. De eerste negen jaar van zijn professionele loopbaan bracht hij buiten het adviesdomein door. Zo werkte hij bij Xerox als sales manager en was hij bij Shell actief binnen de financiële afdeling.Edmond Alblas leidt Banking en Insurance praktijken van IG&HDe ervaren partner brengt jarenlange ervaring in strategie, operating model design, businesstransformaties, technologie en verandermanagement mee naar zijn nieuwe rol.  Daarbij heeft hij vooraanstaande opdrachtgevers ondersteund, waaronder grote banken als ABN Amro, Barclays, ING en Rabobank, verzekeringsmaatschappijen als Achmea, Allianz, Axa en NN evenals grote pensioenuitvoerders als APG, PGGM en MN Services. 

Alblas krijgt nu de leiding over IG&H’s grootste praktijk – ‘Banking & Insurance’ – die ruim 80 consultants telt. Sinds de oprichting in 1988 heeft het consultancybureau diensten geleverd aan meer dan twintig van de grootste banken en verzekeraars in Nederland.

Alblas zegt in een reactie: “Ik kijk er naar uit om mijn expertise te mogen inzetten om het Nederlandse financial services-segment te ondersteunen om succesvol te kunnen navigeren binnen een veranderend landschap.”

Gevraagd naar de motivatie achter zijn overstap naar IG&H, geeft hij aan: “Wat mij zeer aanspreekt bij IG&H, is de multidisciplinaire aanpak van het bedrijf, waardoor end-to-end oplossingen voor klanten mogelijk worden gemaakt.”