Jasmijn Haverhals over haar start bij consultancybureau IG&H

14 januari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jasmijn Haverhals is sinds vijf maanden werkzaam voor consultancybureau IG&H. De redactie van Consultancy.nl sprak onlangs met de young professional, die haar ervaringen deelde. 

Voordat Jasmijn Haverhals aan de slag ging bij IG&H, rondde ze aan de TU Eindhoven de masteropleiding Technische Wiskunde af. Aan diezelfde academische instelling behaalde ze eerder een bachelorgraad in Toegepaste Wiskunde. Tijdens haar studententijd zette Jasmijn zich ook in buiten het verplichte curriculum om. Zo studeerde ze een half jaar in Helsinki, was ze actief als werkstudent bij adviesbureau MarketRedesign en liep ze stage bij Districs, een specialist op het gebied business analytics-oplossingen voor warehousing en verpakkingen. 

“Tijdens de middelbare school was ik al het meest geboeid door de bètavakken”, vertelt Jasmijn. “Ik vond het prachtig dat je door middel van formules de werkelijkheid kon nabootsen, om zo antwoord te geven op complexe vragen. Gedurende mijn studie Technische Wiskunde ontdekte ik de verschillende mogelijkheden die technologie ons kan bieden en hier is mijn passie voor technologie echt ontstaan. We bestudeerden onder andere forecasting en AI-modellen en implementeerden deze in verschillende sectoren.”

Impact van technologie fascinerend

“Dat één technologie een oplossing kan bieden voor verschillende problemen, vind ik fascinerend”, vervolgt ze. “Zo kunnen AI-modellen worden ingezet om tumoren te identificeren, maar ook gebruikt worden voor de identificatie van fraudeurs bij banken. De vele mogelijkheden, snelle ontwikkelingen en de positieve impact die technologie kan hebben op de maatschappij, dat maakt het voor mij zo interessant.”

Op dit moment is Jasmijn al vijf maanden werkzaam bij IG&H en ze kijkt met veel plezier teug op haar start: “Het was een enorm leerzame en vooral ook leuke periode. In de vacature stond dat je de consultancyvaardigheden ‘on-the-job’ leert: daar is geen woord van gelogen. In week twee zat ik al bij een klant en kreeg ik meteen het vertrouwen om volwaardig mee te doen. Dat was wel even wennen. Maar ik merkte al snel dat het niet erg is om dingen niet te weten. Er zijn namelijk genoeg collega’s die tijd vrijmaken om te helpen.”

Jasmijn Haverhals, Technology Consultant bij IG&H

De jonge adviseur laat weten dat die collega’s door alle activiteiten die IG&H organiseert niet zo moeilijk te vinden zijn: “Door de trainingen, borrels en de lunch op vrijdag had ik na een maand al met iedereen kennisgemaakt. Daarnaast krijg je ook een mentor, een buddy en een intervisiegroep toegewezen waarmee je – als dat nodig is – alles kan bespreken. Doordat er zoveel verschillende begeleiders zijn, is het stellen van vragen en het maken van persoonlijk contact extra laagdrempelig, daardoor voelde ik me vrijwel direct thuis bij IG&H.”

Digitale transformatie

Momenteel is Jasmijn in de weer met de implementatie van een digitale transformatie bij een klant: “Het is een groot project, waarbij we samen met de klant een volledig nieuw ICT-systeem aan het bouwen zijn met low-code technologie. Omdat naast de ontwikkeling van het nieuwe systeem ook het huidige ICT-systeem in de lucht gehouden moet worden, is het extra complex en uitdagend. Samen met mijn manager hebben we de verantwoordelijkheid om de ‘trein’ rijdend te houden. Het is een enorm leerzaam project, waarbij ik als starter meteen kan ervaren wat er allemaal bij komt kijken bij het doorvoeren van een grote digitale transformatie.”

Naast dat ze zich ‘on-the-job’ ontwikkelt, doorloopt Jasmijn ook het Consultant Development Program (CDP) van IG&H. “Het programma bestaat uit diverse interne en externe trainingen en is speciaal ontwikkeld voor starters. Zo had ik laatst de ‘speak to inspire’-training, waarbij we in één dag alle handvatten kregen om een pakkende pitch te geven. Naast de trainingen, zijn er ook veel sociale events. Hierdoor krijg je in een korte tijd een goede band met de andere young professionals, die ik na vijf maanden ook al regelmatig buiten werk zie.”