AlixPartners, EY-Parthenon en FTI Consulting op M&A-pad

09 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie internationale managementconsultancybureaus – AlixPartners, EY-Parthenon en FTI Consulting – hebben de afgelopen weken overnames afgerond.

Wereldwijd

Het beursgenoteerde FTI Consulting, een adviesbureau met meer dan 5.000 medewerkers wereldwijd, nam recent Delta Partners over, een toonaangevend telecom-, media- en technologiegericht adviesbureau met kantoren in Dubai, New York, Singapore, Barcelona, Johannesburg, San Francisco en Sydney.

Door de deal zijn ongeveer 150 consultants, waaronder 21 senior partners, toegetreden tot FTI Consulting. Een klein deel van de assests van Delta Partners bleef nadat de deal was afgerond onafhankelijk. “We zijn verheugd deze groep van uitmuntende professionals te verwelkomen”, zegt Steven Gunby, CEO van FTI Consulting.

Klik hier voor meer informatie over de deal.

AlixPartners, EY-Parthenon en FTI Consulting op M&A-tour

Australië

In Australië sloot Port Jackson Partners, een toonaangevend strategische adviesbureau, zich aan bij EY-Parthenon. Dit is de praktijk voor strategisch advies van EY die werd opgericht nadat het Big Four-kantoor in 2014 The Parthenon Group overnam. EY-Parthenon heeft momenteel ongeveer 5.000 medewerkers, die actief zijn vanuit kantoren over de hele wereld, waaronder drie in Australië (Brisbane, Melbourne en Sydney).

13 partners en 40 consultants van Port Jackson Partners hebben zich inmiddels bij EY-Parthenon aangesloten. Port Jackson Partners werd opgericht door twee voormalige consultants van McKinsey & Company in 1991. Het bedrijf had eerder al overname-aanbiedingen van twee andere grote consultancybedrijven afgewezen. Het aanbod van EY-Parthenon was echter te goed om te weigeren, laat een ingewijde weten.

Klik hier voor meer informatie over de deal.

De Verenigde Staten

In de Verenigde Staten heeft AlixPartners – een adviesbureau met kantoren in meer dan 20 landen over de hele wereld – Matrix Economics overgenomen, een economisch consultancykantoor gevestigd in Boston. Het betreft de eerste acquisitie van AlixPartners sinds 2018, toen het de Amerikaanse activiteiten van financiële dienstverlener Zolfo Cooper kocht. Drie jaar daarvoor nam het al de Europese activiteiten van Zolfo Cooper over.  

Matrix Economics werd opgericht in 2016 en werkt samen met bedrijven en overheden aan antitrust-geschillen, fusies en regelgevingsprocedures. Het bedrijf droeg bij aan verschillende spraakmakende zaken, zoals die van Qualcomm versus Apple.

“Het toevoegen van nieuwe professionals om onze diensten te verbeteren, is een belangrijk onderdeel van onze strategie. In een omgeving waarin we anticiperen op een toename van zowel zakelijke geschillen als fusies en overnames, zal er veel vraag zijn naar de vaardigheden van het Matrix Economics-team”, zegt Simon Freakley, CEO van AlixPartners.

Klik hier voor meer informatie over de deal.

Bekijk de M&A-pagina voor de laatste deals in het adviesmarkt.