Airora: een luchtreiniger tegen covid-19 en virussen

25 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Britse bedrijf Hydroxyl Technologies heeft samen met adviesbureau PA Consulting Airora Professional ontwikkeld, een luchtreiniger tegen covid-19, virussen en besmette lucht in binnenruimtes.

Airora Professional maakt gebruik van een gepatenteerd luchtreinigingsproces dat ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt. In tegenstelling tot filtersystemen, die alleen de lucht reinigt die erdoorheen gaat, zorgt Airora voor een continue toevoer van hydroxylen, die de lucht en de oppervlakten binnen een hele ruimte 24 uur per dag zuiveren. 

De hydroxylen neutraliseren alle soorten virussen en bacteriën, waardoor het risico op besmetting via lucht en oppervlakten aanzienlijk wordt beperkt. 

Hydroxylradicalen worden ook wel het “ontsmettingsmiddel van moeder natuur” genoemd. Deze radicalen komen van nature in de open lucht voor, maar zijn niet binnenshuis aanwezig. De hydroxylen reageren zeer snel wanneer ze in aanraking komen met virussen en bacteriën. Door de celwanden en het genetisch materiaal af te breken worden deze ziekteverwekkers geneutraliseerd, zonder schade aan mens en dier.Airora: een luchtreiniger tegen covid-19 en virussenHet Airora Professional apparaat van Hydroxyl Technologies kan worden bevestigd aan muren, plafonds en tafelbladen en bestrijdt 24 uur per dag ziekteverwekkers, waardoor het dagelijks leven zonder onderbreking door kan gaan. 

“De Airora-technologie is vele malen effectiever dan andere ontsmettingsoplossingen in binnenruimtes en werkt zonder dat mensen de ruimte moeten verlaten. Dankzij deze technologie zijn mensen binnenshuis beter beschermd en voelen ze zich veiliger”, zegt Wil Schoenmakers, hoofd van PA Consultings global consumer and manufacturing-team. “De technologie kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van het gevaar dat virussen en bacteriën vormen – zowel tijdens de huidige covid-19 pandemie als bij eventuele uitbraken in de toekomst.”

De Airora-technologie is uitgebreid getest door een groot aantal gecrediteerde laboratoria over de hele wereld, waaronder het UK Health Protection Agency (HPA) in Porton Down. De HPA heeft de technologie getest op een moeilijk te doden laboratoriumvirus dat door microbiologen als testmodel wordt gebruikt. De technologie bleek effectief door tot wel 99,9999% van het geconcentreerde virus te doden.

Ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, medische en veterinaire faciliteiten, kantoren, scholen en universiteiten, restaurants en bars, openbaar vervoer en privéwoningen worden gezien als de belangrijkste afzetmarkten.