Autoriteit Financiële Markten gunt IT-contract aan Cegeka

28 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Autoriteit Financiële Markten heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor de IT-diensten van Cegeka.

Het contract omvat een breed spectrum aan IT-diensten en oplossingen en dient als ondersteuning van de strategische agenda van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De instelling heeft als kerntaak toezicht te houden op de financiële markten en pensioenfondsen en omarmt in toenemende mate technologie om zijn toezicht en interne bedrijfsvoering te verbeteren. 

Het contract met Cegeka omvat diensten zoals applicatiediensten, securitydiensten en een servicedesk, waarbij de klantomgeving 24/7 beschikbaar is en voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Daarnaast zal het IT-adviesbedrijf de CRM-toepassingen verder ontwikkelen, de datacenter-infrastructuur vernieuwen, de implementatie van Microsoft 365 verzorgen en het werkplekbeheer verbeteren, zodat AFM-medewerkers uniforme toegang krijgen tot applicaties voor verschillende toestellen zoals laptop, mobiele telefoon en tablet.

“Door de breedte van de opdracht gaan we elkaar op veel gebieden ontmoeten en komen alle disciplines die Cegeka in huis heeft aan de orde”, zegt Karim Henkens, Managing Director Cegeka Nederland, DACH en Nordics. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij de AFM succesvol kunnen versterken in de ontwikkeling en uitvoering van haar IT-roadmap.” AFM gunt IT-contract aan CegekaCegeka zal de AFM ook helpen met IT-adviesvraagstukken die opkomen. Deze diensten zullen vooral geleverd worden door het voormalige KPN ICT Consulting-team, dat door de Belgische IT-dienstverlener in april van dit jaar werd overgenomen. 

“De AFM kijkt uit naar deze nieuwe samenwerking”, vertelt Gerard Hurkmans, IT manager van de AFM. “Wij verwachten volop te kunnen profiteren van de ervaring en expertise van Cegeka en onze innovatiekracht te vergroten. De samenwerking die wij aangaan met Cegeka past uitstekend in de ontwikkeling naar meer datagedreven toezicht door de AFM.”

Een aantal grote IT-bedrijven had zich ingeschreven voor de Europese aanbesteding, waaronder ook Centric. De samenwerking met Cegeka kent een initiële looptijd van vier jaar met een optie tot verlenging van tweemaal een jaar. In het kader van de overeenkomst neemt Cegeka vanaf 1 september 2020 een vijftiental medewerkers van AFM  in dienst.