Ordina wordt implementatiepartner van Inform | RiskShield

25 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft een partnerovereenkomst gesloten met softwareleverancier Inform. De twee bedrijven gaan organisaties in de financiële sector helpen met het bestrijden van cybercriminaliteit, fraude en witwassen.

De samenwerking met het Duitse softwarebedrijf maakt deel uit van Ordina’s ambitie om een leidende positie te pakken in het domein van detectie van financieel-economische criminaliteit, vertelt Ordina CFO Annemieke den Otter. De IT-dienstverlener is al jaren actief in het segment, en heeft een dedicated risk technologie praktijk die financiële instellingen bedient, zoals banken, betalingsverwerkers, pensioenfondsen en verzekeraars. 

Preferred partner

Ordina werkt op dit vlak al een aantal jaar samen met de RiskShield-oplossing van Inform, en door het nu gesloten partnership mag het bedrijf zich voortaan een preferred implementatiepartner noemen voor de Benelux regio. Den Otter: “De combinatie van een slimme tool met digitale kennis en marktexpertise maakte het logisch om de volgende stap te zetten.”

De RiskShield-oplossing maakt gebruikt van geavanceerde technologie en kunstmatige intelligentie om cybercriminaliteit, fraude en witwassen en meer in het digitale betalingsverkeer te detecteren en te voorkomen. De tool kijkt hierbij naar alle kanalen , van online en ATM tot mobile en winkelverkopen. Nederlandse partijen die de RiskShield-oplossing gebruiken zijn onder meer Aegon, ING, Rabobank en De Volksbank.

RiskShield - Fighting Multi Channel Fraud With Pinpoint Accuracy

Als onderdeel van de krachtenbundeling zal Ordina consultants gaan trainen die zich specialiseren in RiskShield. Inmiddels is het eerste RiskShield-certificeringstraject van start gegaan. Ook gaat Ordina een jaarlijkse RiskShielddag organiseren, erop gericht klanten en experts bijeen te brengen, om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.                                                                                                          

De investering van Ordina komt op een moment waarop de vraag naar kennis over en dienstverlening gericht op het bestrijden van financieel-economische criminaliteit aan het toenemen is. Zowel het volume als de financiële waarde van incidenten is de afgelopen jaren flink gestegen, en zowel vanuit de maatschappij als de toezichthouder neemt de druk op banken en betalingsverwerkers om de risico’s te drukken, toe.

Technologie = key

De inzet van technologie speelt hierin en grote rol. Deze stuwt de vraag naar IT-oplossingen en Inform is een van de voorlopers in financiële criminaliteit. Het bedrijf uit Aachen is sinds 1985 gegroeid van een team van minder dan tien medewerkers naar 750 nu. Het aantal klanten dat gebruik maakt van Inform oplossingen (ook buiten de financiële sector) passeerde recentelijk de grens van 1.000.

Roy Prayikulam, Senior Vice President bij Inform, is verheugd met de samenwerking met het oer-Hollandse bedrijf. “Ons partnership met Ordina is een logische keuze. Wij werken al vele jaren samen met de IT-specialisten van Ordina en met deze stap versterken wij onze samenwerking.”