HEVO betrokken bij bouw van duurzaam gebouw op Flevo Campus

28 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

HEVO, een adviesbureau dat zich richt op huisvesting en vastgoed, is betrokken bij de ontwikkeling van een duurzaam gebouw van de Aeres Hogeschool op de Flevo Campus in Almere.

Begin 2017 werd de Flevo Campus geopend, een wetenschappelijke verzamelplek voor innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken voor de toekomst. De Aeres Hogeschool bevindt zich momenteel nog in het centrum van Almere, maar zal binnen afzienbare tijd verhuizen naar deze campus. Om alle studenten en medewerkers van de hogeschool aldaar te huisvesten, ontwikkelde BDG Architecten uit Zwolle enige tijd geleden een ontwerp voor een hypermodern gebouw.

Op basis van dat ontwerp werden eind april dit jaar de bedrijven geselecteerd die de bouw, het projectmanagement, het installatiewerk en de realisatie van het groen voor hun rekening zullen nemen. Binnen het aanbestedingstraject speelde circulariteit een bijzonder grote rol. Om die reden werd tijdens het selectieproces met name gekeken of de verschillende partijen oog hadden voor innovatie, duurzaamheid en hoogwaardig hergebruik van materialen.HEVO betrokken bij bouw van duurzaam gebouw op Flevo CampusAannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal kwam uit en bus als een van de winnaars en zal zich de komende tijd richten op de bouw. Het installatiewerk wordt verzorgd door HOMIJ Technische Installaties uit Vianen, terwijl de Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal de realisatie en het onderhoud van het groen voor zijn rekening neemt. Adviesbureau HEVO uit Den Bosch is op zijn beurt verantwoordelijk voor het projectmanagement en voor de directievoering. 

Trotse partners

De bouw van het nieuwe pand van Aeres Hogeschool op de Flevo Campus is begin deze maand gestart. Vanaf september 2021 kunnen studenten en medewerkers gebruikmaken van een gezonde en inspirerende leer- en werkomgeving, zegt Malco van den Eijnde, projectleider bij HEVO: “Nu al draagt het bouwwerk de bijnaam ‘de groene long’, wat komt doordat groen, gezondheid en duurzaamheid centraal staan binnen het pand.”

Het gebouw laat eveneens zien waarom het motto ‘laat de stad leven’ echt bij de Almeerse hogeschool past, legt Van den Eijnde uit: “In elke ruimte is daglicht aanwezig, direct via de gevel en indirect via de vides en open ruimtes. Waar je binnen ook bent, je staat altijd in contact met buiten, met het leven in de stad. Door dit open concept en het groen dat door het gebouw wordt gevlochten, fungeert het gebouw als een ademend en open geheel. De groene long, symbool voor het leven zelf.”