Mazars boekt 11% groei in boekjaar voor Covid-19 uitbraak

13 mei 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mazars Nederland heeft wederom een uitstekend jaar achter de rug. Het accountants- en advieskantoor zag zijn omzet met 11% toenemen naar €112 miljoen.

Hiermee consolideert Mazars zijn positie in de markt, als de zevende grote zakelijke dienstverlener met een accountancy-focus. Het kantoor verkreeg die positie in 2018, nadat het de omzetgrens van €100 miljoen wist te doorbreken. 

Audit & Assurance is de grootste praktijk binnen Mazars, goed voor een omzet van €41 miljoen. Afgelopen boekjaar groeide het onderdeel met 9%. Vergelijkbaar met de ontwikkelingen bij branchegenoten was ook bij Mazars de adviespraktijk met afstand de grootste groeiparel – de Consultancy-praktijk groeide afgelopen boekjaar met 19% naar €3 miljoen, terwijl Financials Advisory Services de omzet met 51% zag toenemen naar €3,5 miljoen). Fiscale dienstverlening genereerde zette circa €35 miljoen om (+9% groei), terwijl Accounting & Outsourcing goed was voor een omzet van €30 miljoen (+11% groei).

Omzet van Mazars Nederland

De stijging van de omzet werd versneld door de overname van Ten Kate Huizinga, goed voor zo’n 6% van de 11% groei.

Het afgelopen boekjaar van Mazars liep van 1 september 2018 tot 1 september 2019. Het financiële verslag rept daarom nog geen woord over de huidige coronacrisis. In zijn prognose voor het huidige financiële boekjaar, gaf topman Ton Tuinier aan dat het bedrijf organische groei verwacht en een vergelijkbaar rendement over 2019/2020. Gezien de enorme impact van het Covid-19 drama, ook op bedrijven uit de zakelijke dienstverleningsbranche, zal ook Mazars naar verwachting zijn prognoses flink moeten bijstellen.

Mazars Nederland is onderdeel van de in Frankrijk gevestigde Mazars groep, die wereldwijd 24.000 medewerkers telt. De groep genereerde in het afgelopen boekjaar €1,8 miljard aan omzet, waarvan het leeuwendeel in Europa werd gegenereerd (€1,2 miljard). 

Eerder deze maand maakten ook branchegenoten BDO en Baker Tilly hun financiële cijfers bekend.