Anderson MacGyver steunt Olympische ambitie van Lisa Bruijnincx

01 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver steunt de sportieve ambities van roeister Lisa Bruijnincx, die graag wil deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Vandaag de dag verbinden steeds meer consultancybureaus zich aan topsporters. Zo sponsort Deloitte tot en met 2021 het NK Schaken, zet KPMG zich al enige tijd in als data- en innovatiepartner van wielerploeg Sunweb, terwijl Been Management Consulting sinds twee jaar nauw betrokken is bij de Nederlandse waterpolomannen.

Aan dit rijtje kan sinds kort Anderson MacGyver worden toegevoegd, dat de Olympische droom van roeister Lisa Bruijnincx ondersteunt.

Bruijnincx is nog geen twintig jaar oud maar roeit al zo’n drie jaar op het hoogste niveau van ons land. Daarnaast won ze afgelopen zomer in Tokio samen met haar teamgenoot Fine van Westreenen de wereldtitel voor roeisters jonger dan negentien jaar oud. Die overwinning smaakt beslist naar meer, laat Bruijnincx gretig weten: “Over vier jaar wil ik deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs.”

Anderson MacGyver steunt Olympische ambitie van Lisa Bruijnincx

Onder de nationale senioren is de betrekkelijk jonge roeister inmiddels een toptalent, maar voor het verwezenlijken van haar sportieve droom is vanzelfsprekend meer nodig. Om die reden wil Bruijnincx de komende tijd enkele grote stappen gaan maken, waardoor ze tijdens de aanloop van de Olympische Spelen in Parijs kan uitgroeien tot een internationale invloedrijke roeister, die mee kan strijden om een podiumplaats.

Anderson MacGyver, dat werd opgericht in 2013 door Gerard Wijers en Rik Bijmholt, zag wel iets in de dromen van Bruijnincx en sloot onlangs een samenwerkingsverband met haar af. “Het is fantastisch dat een bedrijf als Anderson MacGyver gelooft in mijn Olympische ambitie. Dankzij deze organisatie heb ik de mogelijkheid om professioneler te werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan mental coaching, wat bij roeien van groot belang is. Ik kijk erg uit naar onze verdere samenwerking”, aldus Bruijnincx.

Momenteel wordt Bruijnincx gecoacht door naamgenoot Lisa Westerhof, die als roeister meedeed aan de Olympische Spelen van Athene (2004) en Londen (2012). Bij de laatstgenoemde editie sleepte Westerhof een bronzen medaille in de wacht. Sportbegeleidingsbureau Talent Empowerment ondersteunt Bruijnincx en Anderson MacGyver bij hun samenwerking, onder meer door het leveren van inspirerende sprekers.