Twee adviseurs over hun start bij Anderson MacGyver

27 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De afgelopen maanden heeft Anderson MacGyver zijn team versterkt met twee nieuwe management consultants: Vicentiu van der Wijk en Simon Bloo. In gesprek met Consultancy.nl vertellen de twee nieuwe aanwinsten over hun keuze voor het bureau en hun eerste ervaringen.

Vicentiu van der Wijk

Vicentiu van der Wijk heeft zich de afgelopen jaren middels werk en studie bekwaamd op het gebied van digitale transformatie. Vorig jaar voltooide hij aan de UvA een master in informatiewetenschappen. Voor zijn scriptie – ‘Agile or fragile’ – onderzocht hij de adoptie van agile-methodieken. Gedurende zijn studie werkte hij ook al een jaar als business analyst voor verzekeringssoftwareleverancier Intrasurance Group.

In november begon Van der Wijk bij Anderson MacGyver. “Na eerst een week inwerken en kennismaken ben ik gestart met een strategische klantopdracht. Waar ik in de eerste twee weken nog mijn weg moest vinden, kan ik na het afronden van mijn eerste project stellen dat ik op mijn plek ben! Het leuke aan Anderson MacGyver is dat iedereen je vanuit een enorme intrinsieke motivatie wil helpen. Van directie tot andere junior consultants, iedereen is geïnteresseerd in mijn verhaal en dat geeft een erg goed gevoel.”

Vicentiu van der Wijk en Simon Bloo - Anderson Macgyver

Hij is dan ook erg enthousiast over de manier waarop hij is ontvangen. “Je hoort vaak van junior consultants dat de eerste maanden gepaard gaan met een gebrek aan werk en aandacht, maar dat was hier zeker niet het geval. Eén van de senior consultants liet me aanhaken op zijn lopende project en daardoor heb ik een zeer leuke eerste periode gehad! Ik kreeg een goed beeld van wat de opdrachten inhouden en wat er van je verwacht wordt als consultant – van het faciliteren van verschillende workshops tot het opleveren van een eindrapport en de daadwerkelijke implementatie van het geadviseerde.”

“De ervaring bij de klant is van onschatbare waarde gebleken”, geeft hij aan. “Te worden meegenomen in belangrijke meetings en ontwerpsessies en het meeschrijven aan belangrijke storylines heeft me veel kennis opgeleverd. Daarnaast is het te gek aanwezig te zijn terwijl belangrijke keuzes worden gemaakt over de toekomst van een organisatie.”

Simon Bloo

Simon Bloo rondde in 2018 zijn master in bestuurs- en organisatiewetenschappen af aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij anderhalf jaar als organisatieadviseur voor Innergo. Aan het begin van het nieuwe jaar maakte hij de overstap naar Anderson MacGyver.

“Anderson MacGyver heeft een zeer gestructureerde en gefundeerde aanpak om organisaties te helpen bij strategievorming en -verandering.”

“Ik werd aangetrokken door de focus van Anderson MacGyver op ambitieuze en haalbare digitale organisatiestrategieën”, vertelt Bloo over zijn keuze voor het bureau. “Anderson MacGyver heeft een zeer gestructureerde en gefundeerde aanpak om organisaties te helpen bij strategievorming en -verandering. Dat spreekt mij heel erg aan.”

Bloo was al geïnteresseerd in deze thema’s, en deze interesse werd nog eens extra aangewakkerd bij Innergo. “Daar ondersteunde ik verschillende organisaties bij het implementeren en optimaliseren van ERP-systemen. Ik merkte in de praktijk hoe belangrijk het is dat IT en de business dezelfde taal spreken. En dat keuzes voor het gebruik van data en technologie beginnen bij een duidelijke en uitvoerbare digitale strategie.”

Net als Van der Wijk, kan Bloo inmiddels terugkijken op een geslaagde start: “Het zijn voor mij hele leuke en leerzame eerste weken geweest. Mijn onboarding bestond uit veel kennissessies en ik werd direct betrokken bij veel interne en externe initiatieven. Ik heb mijn buddy leren kennen, evenals alle Nederlandse en Zweedse collega’s. Mijn start bij Anderson MacGyver geeft mij het vertrouwen dat ik hier veel kan leren en mooie stappen kan gaan maken in een ambitieuze en betrokken omgeving.”