Radiomaker en adviseur maken podcast over professionele liefdeslessen

17 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In september dit jaar wordt de eerste aflevering van ‘Liefdeslessen voor een ambtenaar’ gelanceerd, een podcast over de liefdesrelatie tussen burgers en de overheid die wordt gemaakt met steun van KWINK groep. 

De podcast wordt gepresenteerd door Sara de Monchy (theather- en radiomaker) en Fritzi Reijerman (onderzoeker bij KWINK groep).

“Zijn ambtenaren zich voldoende bewust van het huwelijk dat zij met burgers onderhouden? In deze nieuwe podcast bieden wij [Sara en Fritzi] inspiratie voor een goed huwelijk”, vertelt Reijerman, adviseur bij KWINK groep en betrokken bij de ontwikkeling van de podcast ‘Liefdeslessen voor een ambtenaar’, waarvan komend najaar vijf weken lang iedere week een aflevering zal verschijnen.

Onstaansgeschiedenis

Tijdens haar werkzaamheden voor KWINK stuitte Reijerman de afgelopen tijd meer dan eens op de ingewikkelde relatie tussen burger en overheid. De adviseur werkt onder meer mee aan adviezen en onderzoeken op het gebied van duurzaamheid, mediawijsheid, de toekomst van de telecomsector en de culturele sector.

Liefdeslessen voor een ambtenaar

Toch zijn er naar haar idee in de praktijk nog onvoldoende voorbeelden beschikbaar waarin duidelijk en concreet wordt uitgelegd hoe die relatie kan worden verbeterd.

“Hoe kan je dat beter delen dan in een verhalende vorm? Met een podcast kan je in de trein of op de fiets inspiratie opdoen terwijl je lacht om de onverwachte wendingen”, zegt Reijerman.

Luister, laat je inspireren en doe mee

In elke aflevering van ‘Liefdeslessen voor een ambtenaar’ staat een andere relatiecrisis centraal. “Denk hierbij onder meer aan de machteloosheid wanneer er een afvalcontainer voor jouw deur wordt geplaatst, de frustratie wanneer bomen gekapt worden of de gezamenlijkheid bij het ontwerpen van een plein in jouw buurt”, zegt Reijerman, die hoopt dat ambtenaren die luisteren inspiratie opdoen: “Dat ze voortaan beter weten hoe ze het huwelijk met burgers op een herkenbare manier vorm kunnen geven.”

De podcast zal vanaf september 2020 gratis beschikbaar worden gesteld via Spotify en verschillende podcast-apps. “We willen daarnaast de podcast breder verspreiden onder iedereen die zich beweegt in het huwelijk tussen burger en overheid.”

Nu al geïnteresseerd in de podcast? Stuur dan Fritzi een e-mail om op de hoogte te blijven.