EY koopt adviesbureaus in de VS en Zweden

15 april 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft zowel in Verenigde Staten (VS) als in Zweden een adviesbureau gekocht. Met de twee overnames voegt het Big Four-kantoor meer dan honderd professionals toe aan zijn consultancypraktijk.

Sinds enkele weken is design- en innovatiebureau Doberman uit Stockholm onderdeel van EY. Het Zweedse bedrijf, dat werd opricht in 1998, helpt bedrijven te innoveren en nieuwe en betere diensten en klantervaringen te ontwikkelen. In zijn thuisland heeft Doberman onder meer Google ondersteund bij het lanceren van zijn spraakherkenningsservice en Ikea met de lancering van nieuwe producten, terwijl het in de VS het designteam van LinkNYC (het grootste gratis wifi-netwerk in New York) van ondersteuning voorzag.

De overname versterkt het designconsultancyaanbod van EY, benadrukt Jesper Almström, EY’s Regional Managing Partner voor de Scandinavische landen: “Creativiteit wordt steeds belangrijker voor moderne bedrijven. Door de middelen en mogelijkheden van Doberman toe te voegen aan de bestaande EY-activiteiten, kunnen we onze manier versterken om klanten te helpen hun bedrijf te optimaliseren, wat uiteraard zeer waardevol is.”

“Design is nog nooit zo noodzakelijk geweest”, vult Doberman-CEO en -oprichter Lisa Lindström aan. “Deze nieuwe samenwerking is een grote, maar natuurlijke stap in de zoektocht van Doberman om onze impact te vergroten. Als onderdeel van EY hebben we toegang tot een schat aan diepgaande inzichten in de sector en tot adviescapaciteit van wereldklasse, terwijl we daarnaast voortaan gebruik kunnen maken van de uitgebreide wereldwijde technologieallianties van EY.”

EY koopt adviesbureaus Doberman en Avalanche Consulting

Naast Doberman in Zweden, nam accountants- en adviesbureau EY recent ook een adviesorganisatie uit de VS over. Het in 2005 opgerichte Avalanche Consulting voorziet klanten – zoals ontwikkelingsorganisaties, kamers van koophandel, stads- en provincieregeringen, stichtingen en hoger onderwijsinstellingen – van economische analyses en ontwikkelstrategieën.

Met de overname van Avalanche sluiten circa tien professionals zich aan bij de Amerikaanse tak van EY, vertelt Marna Ricker, Vice Chair binnen de Amerikaanse Tax Services-unit van EY: “Avalanche past authentieke en originele strategieën toe die ze maken op basis van onderbouwde inzichten. We zijn verheugd dat het team van Avalanche voortaan zal bijdragen aan onze economische ontwikkeladviesdiensten en met ons huidige netwerk zal gaan samenwerken om op die manier de beste resultaten neer te zetten.”

Amy Holloway, CEO en oprichter van Avalanche, voegt toe: “We hebben samen met onze klanten strategieën ontwikkeld die tienduizenden banen en meer welvarende samenlevingen hebben gecreëerd. Daar ben ik uiteraard trots op. Onze langetermijnmissie om duurzame en inclusieve economische groei te genereren past goed bij het doel van EY om een beter functionerende wereld op te bouwen.”

EY: buy-and-build

De twee overnames maken deel uit van een langlopende M&A-strategie van EY, dat eind vorig jaar AgilityWorks uit het Verenigd Koninkrijk kocht. Dit bureau, met hoofdkantoor in Oxford, helpt organisaties bij het ontwikkelen en uitvoeren van digitale bedrijfstransformaties op basis van SAP-technologie. Enkele weken daarvoor nam EY het Australische Aleron over. Deze organisatie, die in 2010 in Sydney werd opgericht, biedt zijn klanten ondersteuning op het gebied van cyberveiligheid.

In ons land nam EY de afgelopen jaren ook meerdere organisaties over, zoals adviesbureau VODW in 2018. Sindsdien opereert het bedrijf uit Leusden, waar circa honderd professionals actief zijn, onder de naam EY VODW. Twee jaar eerder – in 2016 – kocht het Big Four-kantoor de Benelux-tak van OC&C Strategy Consultants. Destijds sloten de 59 professionals van het bureau zich aan bij EY-Parthenon, de strategieconsultancypraktijk van EY.