BOLD begeleidt Losberger De Boer bij verkooptraject

08 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Accommodatieverhuurder Losberger De Boer heeft zijn Franse dochter Walter Piscine verkocht aan LPW Corporate, een in België gevestigde fabrikant van zwembaden. Losberger De Boer werd tijdens de deal bijgestaan door M&A-consultants van BOLD Corporate Finance.

De overname voegt een team van 27 professionals toe aan het personeelsbestand van LPW en versterkt zijn expertise als zwembadproducent, evenals zijn voetafdruk in verschillende Europese economieën (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).

Walter Piscine, dat meer dan twintig jaar geleden werd opgericht, is gevestigd in Brumath nabij Straatsburg (Frankrijk). Het bedrijf, dat in 2003 onderdeel werd van Losberger De Boer, ontwerpt zijn zwembadgerelateerde producten (zoals trappen en afdeksystemen) in eigen beheer en produceert deze in Frankrijk in een eigen productiefaciliteit met een oppervlak van 2.500 m2.BOLD begeleidt Losberger De Boer bij verkooptrajectMet meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en installeren van zwembaden, is het in Aarschot (België) gevestigde LPW Corporate in Europa een toonaangevende speler in zijn segment. Walter Piscine wordt het derde label van het bedrijf, naast LPW Pools (België, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Nederland) en Covrex (zwembadafdekkingen, actief in meer dan 30 landen).

“De overname van Walter Piscine past heel goed in onze strategie om onze klanten een breed scala aan hoogwaardige zwembaden en afdekkingen aan te bieden. Er zijn bovendien sterke synergieën tussen ons; productlijnen zijn complementair en de twee bedrijven versterken elkaars internationale aanwezigheid”, laat het management van LPW Corporate weten.

Losberger De Boer besloot zijn belang in zijn Franse dochteronderneming van de hand te doen om zich te kunnen focussen op zijn belangrijkste business line: het bieden van accommodaties zoals tenten en het leveren van accessoires en materiaal voor grootschalige evenementen. “De verkoop maakt deel uit van onze strategie om ons te concentreren op onze kernactiviteiten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf in een persverklaring.

De deal tussen de drie organisaties werd begeleid door BOLD, dat de directie van Losberger De Boer en Walter Piscine ondersteunde tijdens het gehele transactieproces. Rondom de overname zijn op het moment van schrijven geen financiële details naar buiten gebracht.